:

Sok a menekült ? a csehek segítséget kértek az EU-tól

Sok a menekült ? a csehek segítséget kértek az EU-tól
  • 24.hu
  • 13 Mar, 2022
  • Címkék: #

Prága uniós segítséget kért a menekültek elszállásolásában, mert saját lehetőségei hamarosan kimerülnek. A CTK hírügynökségnek Vít Rakusan belügyminiszter azt mondta, hogy lakókonténereket kértek mintegy 50 ezer ember elszállásolásához. Szerinte Csehország lassan már csak a tetőt tudja biztosítani a menekültek feje fölé.

Az MTI idézte a minisztert, aki szerint eddig több mint 200 ezer menekült érkezett Ukrajnából, főleg nők és gyermekek. Őket megfelelően el tudták helyezni, de a komfortos ellátás gondot jelent, ha már több mint 250 ezer menekültről kell gondoskodniuk. Ezt két-három héten belül elérik, utána már csak különféle táborokban, sátrakban tudják őket elhelyezni.

A menekültek közül mintegy 133 ezren már nyilvántartásba is vetették magukat a segélyközpontokban. Mintegy 30 százalékuk Prágában telepedett le, a cseh főváros ezzel gyakorlatilag megtelt menekültekkel. A kormány határozata alapján a menekültek segélyt is kapnak, igénybe vehetik az orvosi ellátást és engedély nélkül azonnal munkát vállalhatnak.

The post Sok a menekült ? a csehek segítséget kértek az EU-tól first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés