:

Deutsche Bank, Ricoh, Asus ? újabb távozók Oroszországból

Deutsche Bank, Ricoh, Asus ? újabb távozók Oroszországból
  • 24.hu
  • 14 Mar, 2022
  • Címkék: #

Újabb külföldi cégek jelentették be, hogy felfüggesztik tevékenyégüket vagy kivonulnak az orosz piacról, tiltakozásul az Ukrajna elleni orosz háború miatt.

Az egyik legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank azt közölte, hogy megszünteti oroszországi jelenlétét. ?Néhány nemzetközi partnerhez hasonlóan, a jogi és a szabályozási kötelezettségeket betartva felszámoljuk oroszországi üzletünket? – áll a cég közleményében.

Egy másik vezető német bank, a Commerzbank AG szóvivője közölte: ?Leállítottuk az új üzleteket Oroszországban, és korlátozzuk a meglévő tevékenységünket?, hozzátéve, hogy betartják a szankciókat.

Hétfőn jelentette be a nyomtatókat és fényképezőgépeket gyártó japán Ricoh, hogy felfüggeszti az oroszországi szállításokat. Közleménye szerint a cég aggódik az Ukrajnában kialakult humanitárius válság miatt. ?A helyzet fényében a Ricoh Group átmenetileg leállítja valamennyi termékének szállítását Oroszországba.?

Ugyancsak hétfőn jelentették be, hogy az ASUS tajvani személyiszámítógép-gyártó tervet dolgoz ki alkalmazottainak és vállalkozásainak ?evakuálására? Oroszországból. Ezzel kapcsolatban Vang Mei-hua tajvani gazdasági miniszter azt mondta, hogy támogatják a többi demokráciát, és fellépnek Oroszország ellen, de magáncégek lépéseit nem kommentálják. Csütörtökön Mihail Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes levelet írt Johnny Shinek, az ASUS elnökének, amelyben felszólította a céget, hogy hagyjon fel oroszországi tevékenységével. (MTI)

The post Deutsche Bank, Ricoh, Asus ? újabb távozók Oroszországból first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés