:

WHO: egyelőre bejutnak Ukrajnába az egészségügyi adományok

WHO: egyelőre bejutnak Ukrajnába az egészségügyi adományok
  • 24.hu
  • 14 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleményben közölte, hogy Ukrajnába egyelőre eljutnak a sürgősen szükséges orvosi felszerelések és berendezések, amelyekkel az orosz invázió közepette az ellátási hiányokkal küzdő ukrán egészségügyi rendszert támogatják. A helyi ellátási láncok megszakadtak, számos forgalmazó kiesett, egyes készletek a katonai műveletek miatt elérhetetlenek, a gyógyszerkészletek fogynak, mivel a kórházak küzdenek a betegek és sebesültek ellátásával, közölte a szervezet.

Az Ukrajnában érintett emberek jelenlegi becsült száma 18 millióra tehető, ebből 6,7 millióan az országon belüli menekültek

? áll az ügynökség közleményében. A WHO igyekszik enyhíteni a kritikus felszerelések és gyógyszerek, például oxigén és az inzulin, a sebészeti eszközök, az altatószerek és a transzfúziós készletek hiányát, tették hozzá. A WHO közölte, hogy az ellátmányt az ukrán egészségügyi minisztériummal együttműködve, a szomszédos Lengyelországban működő támogató központ segítségével osztják szét.

The post WHO: egyelőre bejutnak Ukrajnába az egészségügyi adományok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés