:

Ezt az appot azonnal törölje le a telefonjáról!

Ezt az appot azonnal törölje le a telefonjáról!

Nemrégiben már beszámoltunk egy ártatlannak tűnő, jól működő, de banki adatokra vadászó alkalmazásról, most pedig egy újabb olyan kártékony applikációra figyelmeztet a Phone Arena. Ez az Antivirus, Super Cleaner nevű, magát antivírus programnak kiadó kártékony app, ami egy ügyes trükkel átjutott a Google Play áruház szűrőjén és a telepítést követően a mobilunkra juttatja SharkBot néven ismert trójait. Ha valaki esetleg telepítette az egyelőre nem túl népszerű, kevesek által felfedezett applikációt, akkor azonnal törölni kell az okostelefonról!

Play Áruház / Google

A SharkBot egy távoli hozzáférésű banki trójai, amire még 2021 októberében lettek figyelmesek a szakértők. A kártevő nem csupán az érzékeny banki adatokra vadászik (mint például a TeBot), hanem képes a megfertőzött eszközökről pénzátutalásokat indítani az Automatic Transfer Systems (ATS) segítségével. Az app mögött álló támadók a trójaival automatikusan ki tudják tölteni a mezőket a mobilbanki appokban, így hajtva végre utalásokat a megtámadott felhasználó tudta nélkül. A SharkBot képes észlelnii, ha a felhasználó megnyit egy banki alkalmazást, tükrözi annak bejelentkezési képernyőjét, és egy keyloggeren keresztül küldi el a beírt szöveget a támadóknak.

Birkás Péter további cikkei A Dűne magyar látványtervezőjét is díjazta a BAFTAMeghalt William Hurt, Oscar-díjas színészA Putyin elleni lázadásra szólít fel az Anonymous

The post Ezt az appot azonnal törölje le a telefonjáról! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés