:

Európa alaposan bevásárolt fegyverekből

Európa alaposan bevásárolt fegyverekből
  • 24.hu
  • 14 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az Európába irányuló fegyverszállítások jelentősen megnőttek az elmúlt öt évben, miközben a globális fegyverkereskedelem lelassult, így az emelkedés egyértelműen az Európai Unió és Oroszország viszonyának megromlásával függ össze ? tette közzé hétfőn a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) megállapításait a Reuters.

Az előző ötéves időszakhoz képest a főbb fegyverek nemzetközi szállítása globálisan 5 százalékkal zsugorodott, miközben az európai államokba irányuló import 19 százalékkal nőtt ? ez a legmagasabb arányú emelkedés a világon.

A legtöbb európai állam és Oroszország közötti kapcsolatok súlyos romlása volt a fő mozgatórugója az európai fegyverimport növekedésének, különösen azon államok esetében, amelyek nem tudják minden igényüket kielégíteni a nemzeti fegyveriparuk révén

? fogalmazott Pieter Wezeman, a SIPRI kutatója. Nagy-Britannia, Norvégia és Hollandia voltak Európa legnagyobb importőrei, tette hozzá. A SIPRI adatai a nemzetközi fegyverszállításokra vonatkozó információkon és becsléseken alapulnak, beleértve az eladásokat, ajándékozásokat és az engedélyek alapján történő gyártást.

The post Európa alaposan bevásárolt fegyverekből first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés