:
Breaking News

?A zsidó népet üldözték, értjük, mit jelent menekültnek lenni?

?A zsidó népet üldözték, értjük, mit jelent menekültnek lenni?
  • 24.hu
  • 14 Mar, 2022
  • Címkék: #

Ajelet Saked izraeli belügyminiszter a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a zsúfolt reptéri várakozást felszámolták, az Ukrajnából érkező, zsidó felmenőkkel nem rendelkezőket ügyük elbírálásáig szállodákban helyezik el, és egyelőre három hónapra befogadnak mindenkit, akinek élnek rokonai Izraelben.

A zsidó népet üldözték, értjük, mit jelent menekültnek lenni. Megnyitjuk a szívünket és a kapukat olyanoknak is, akikre nem vonatkozik a hazatérési törvény, vagyis nincs zsidó nagyszülőjük

? jelentette be Saked hozzátéve: ?ám ezt korlátok között kell tartani, nem nyithatjuk meg mindenki előtt a kapukat.? Az Ukrajnával korábban megkötött egyezmény alapján Izrael mindenkit befogad, akinek rokonai élnek az országban, a menekültkvótán felül is, ehhez a már Izraelben élő rokonoknak alá kell írniuk, hogy náluk lakhatnak ? ismertette az új rendelkezést. A rokonoknak egyelőre három hónapra biztosítják a látogató-tartózkodási engedélyt. A ynet szerint az utóbbi két hétben 3500 új bevándorló érkezett Izraelbe, mintegy kétezren közülük Ukrajnából, 1500-an pedig Oroszországból kérték az izraeli állampolgárságot. Vasárnap mintegy négyszázan értek földet Tel-Avivban Ukrajnából, és hétfőn újabb 600 bevándorlóra számítanak, akik már a repülőtéren felveszik az állampolgárságot, valamint a befogadási minisztérium szakemberei gondoskodnak szállásukról, ellátásukról és nyelvtanulásukról a következő fél évre. (MTI)

The post ?A zsidó népet üldözték, értjük, mit jelent menekültnek lenni? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés