:

Anarchisták foglalták el az egyik orosz oligarcha londoni házát

Anarchisták foglalták el az egyik orosz oligarcha londoni házát
  • 24.hu
  • 14 Mar, 2022
  • Címkék: #

Egy anarchista csoport tagjai foglalták el Oleg Gyeripaszka orosz oligarcha egyik ingatlanát London központjában. Az Anarchist Action Network így tiltakozik Oroszország ukrajnai inváziója ellen, és azt állítja, hogy a valószínűleg jó ideje lakatlan ingatlant az Ukrajnából menekülők szolgálatába állítja.

Gyeripaszka ellen már 2018-ban szankciókat vezetett be az USA, és a neve felmerült abban a botrányban is, amely a Donald Trump egyik bizalmasának, 2016-os kampánystábja vezetőjének, Paul Manafortnak juttatott pénzekről szólt. A múlt héten pedig az Egyesült Királyság is felvette szankciós listájára.

A zavaros körülmények között meggazdagodott, az alumíniumiparban érdekelt oligarcha nemrég igyekezett elhatárolódni a háborútól, és azt írta a közösségi médiában: ?A béke nagyon fontos!? Ugyanakkor a gesztus őszinteségét alapjaiban kérdőjelezi meg, hogy a Financial Times 2020-ban azt írta róla, hogy Putyin pénzét moshatta tisztára.

Kapcsolódó Kutatják az orosz oligarchák jachtjait, kastélyait, magángépeit, Putyin ?pénztárcája? is célpont A tőzsdei esés és a rubel összeomlása miatt 39 milliárd dollárt bukhattak a Putyin-barát üzletemberek.

The post Anarchisták foglalták el az egyik orosz oligarcha londoni házát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés