:

Ukrán tisztviselők: több mint kétezer civil halt meg Mariupolban

Ukrán tisztviselők: több mint kétezer civil halt meg Mariupolban
  • 24.hu
  • 15 Mar, 2022
  • Címkék: #

Több mint kétezer civil halt meg eddig a megszállt dél-ukrajnai Mariupol kikötővárosban ? közölték kedden kora reggel a helyi hatóságok.

A mariupoli városi tanács szerint az ukrajnai orosz invázió február 24-ei kezdete óta 2357 ember halt meg. A mintegy négyszázezer lakosú települést napok óta ostromolják az orosz csapatok, és már elvágták az ország többi részétől.

Az ukrán hatóságok az Azovi-tenger partján fekvő város elleni súlyos légitámadásokról számoltak be. Oroszország azt állítja, hogy csak a katonai célpontokat támadja. Mariupolt sokan az ukrán ellenállás szimbólumának tekintik. A kelet-ukrajnai Donyec-medence térségében 2014-ben kitört háború kezdete óta a város az oroszbarát szeparatisták többszöri támadását is visszaverte.

A mariupoli polgármester tanácsadója, Petro Andriuscsenko embertelennek nevezte a városban kialakult helyzetet.

Nincs élelem, nincs víz, nincs áram, nincs fűtés

? mondta. Hozzátette: attól tart, hogy még sok haláleset lesz. Úgy vélekedett, hogy a támadások fokozódó intenzitásával a halálos áldozatok száma elérheti a húszezret is. Az áldozatok számát nem lehet független forrásból ellenőrizni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az oroszok már három napja nem engednek be száztonnányi élelmiszert, vizet és gyógyszert Mariupolba.

The post Ukrán tisztviselők: több mint kétezer civil halt meg Mariupolban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés