:
Breaking News

Nem találja az ügyvédje az orosz híradóban háborúellenes táblát felmutató nőt

Nem találja az ügyvédje az orosz híradóban háborúellenes táblát felmutató nőt
  • 24.hu
  • 15 Mar, 2022
  • Címkék: #

A komplett világsajtón végig futott a hír, hogy nemrég egy orosz nő háborúellenes táblával rohant be az orosz híradó élő adásába. Őt azóta már azonosították is: a neve Marina Ovszjannyikova, a híradónak otthont adó csatorna egyik szerkesztője, aki egy korábban rögzített videóban elmondta, szégyelli, hogy maga is alkotóeleme a Kreml propagandagépezetének, és hogy apja révén nem mellesleg félig ukrán származású.

Ovszjannyikova a tettével hatalmas vakmerőségről tett tanúbizonyságot, tekintve, hogy a hivatalos orosz álláspont szerint nincs semmilyen háború Ukrajnában. Érthető, hogy sokan aggódni kezdtek a nő életéért.

A baj megelőzésének reményében Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi szóvivője ma nyilatkozatot tett, melyben kijelentette, hogy az orosz hatóságoknak szavatolniuk kell, hogy Ovszjannyikovát ne érje megtorlás azért, mert élt aszólásszabadsággal.

Közen a Guardian arról ír, hogy Ovszjannyikova ügyvédje a hétfői tiltakozó akció óta próbálja felkutatni védencét, de még nem akadt a nyomára.

The post Nem találja az ügyvédje az orosz híradóban háborúellenes táblát felmutató nőt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés