:

Toroczkai nem ítélte el az orosz agressziót, de a ?barikádokra? hívta támogatóit a választás után

Toroczkai nem ítélte el az orosz agressziót, de a ?barikádokra? hívta támogatóit a választás után
  • 24.hu
  • 15 Mar, 2022
  • Címkék: #

A Nemzeti Múzeum mellett, a Múzeum utcában tartotta március 15-ei megemlékezését a Mi Hazánk Mozgalom, amelynek az elnöke csaknem ezer ember előtt beszélhetett közel fél órát az esemény végén.

Toroczkai László előtt ? ahogy élő tudósításunkban beszámoltunk ? felszólalt Cserháthaláp polgármestere, Dócs Dávid, és Vékony Csongor parlamenti képviselőjelölt is. Előbbi Budaházy Györgynek kért kegyelmet Novák Katalintól, utóbbi pedig a fiatalok képzése kapcsán a fegyverhasználat beemelését javasolta. Pakusza Zoltán alelnök ezek után arról beszélt, hogy a külföldi NATO-katonáknak el kell hagynia Magyarországot.

Az igen heterogén összetételű közönségből páran ? amelyben voltak skinheadek, kitörés túra dzsekis fiatalok, hagyományőrzők, oltásellenesek, a régi jobbikos tüntetések visszatérő arcai, de öltönyös középiskolások is ? akkor kezdtek el ?mocskos buzizni? először, amikor Dúró Dóra arról beszélt, hogy ?két férfi és egy kutya nem család.? Dúró Dóra is a NATO-egységek magyarországi jelenléte ellen érvelt, és az hangoztatta, hogy egyedül ő szavazott múlt héten a Parlamentben Ukrajna uniós tagsága ellen. Szerinte a két nagy magyar belpolitikai tömb az ?igazság elhallgatásában érdekelt?: Dúró ezt maga is megtapasztalta a Parlamentben, amikor nemrég az oltások negatív hatásáról beszélt.

Toroczkai László a rendezvény kezdete után közel egy órával lépett színpadra, de csak miután három fülsiketítő műlövést leadott a pulpitus mellé állított ágyú.

A párt elnöke félórás beszédében egyszerre támadta az ellenzéket és Orbán Viktort, de feltűnő volt, hogy mennyire kritikusan fogalmazott Magyarország NATO-tagságáról, és az oroszokkal szembeni egységes uniós fellépésről. Beszédében egyszer sem ítélte el az orosz agressziót, azt viszont kritikával illette, hogy az RTL Klub műsorra tűzi majd a Zelenszkij-sorozatot.

Az áprilisi választásról azért mondott pár érdekeset Toroczkai:

szerinte van olyan információ, amit magával kapcsolatban Márki-Zay Péter még nem mondott el a nyilvánosságban. ?Ha nem teszi meg április 3-áig, megteszem én? ? hangzott Toroczkaitól a kissé fenyegetésszerű kijelentés, miután Márki-Zay kanadai állampolgárságára is utalt. Ennél is érdekesebb volt, hogy arról is beszélt, hogy ha az ellenzék nyer áprilisban, akkor ?barikádra? kell menni. Később azt mondta: vagy meg kell nyerni a választást, vagy barikádra kell menni ? amiből talán az is következik, hogy a Mi Hazánk akkor is barikádra megy, ha a Fidesz nyer. De hogy egész pontosan miért kell barikádra menni, milyen céllal, arról nem beszélt részletesen Toroczkai. Aztán újra Márki-Zayról osztotta meg gondolatait: Toroczkai szerint ?Magyarországnak nem lehet soha külföldi állampolgárságú miniszterelnöke?. Kifogásolta ráadásul, hogy Márki-Zay a múlt héten a súgógépről olvasta a programját, amit ?megírtak neki?.

Egyébként végig a ?harmadik út? pozíciójából beszélt Toroczkai: szerinte a Fidesz és az ellenzék egy követ fúj, és kiszolgálja a globális pénzpiacok érdekeit. Igaz, az ellenzék kormányfő-jelöltjét ezúttal is jobban, élesebben kritizálta, mint a 12 éve hivatalban lévő Orbánt, akinek a nagy orosz barátságát nem is rótta fel. Sőt, Toroczkai végül is Putyinnak sem rótta fel, hogy lerohant egy országot.

Választási víziója egyébként arról szól Toroczkainak, hogy a magyar nemzeti függetlenséget a magyar nemzetgazdaság megteremtésével kell visszanyerni. Egy olyan vízióról beszélt, ahol Magyarországon ?újra dübörögnek a feldolgozóüzemek, ahol a magyar föld ismét magyar kézben lesz, és ahol nem kellenek külföldi vendégmunkások, mert van magyar.? Hogy mindez mennyire kompatibilis az EU-val, arra nem tért ki, és arra sem, hogy mit kezdene Magyarország NATO-tagságával.

Toroczkai beszéde után ingyenes Lord-koncert következett.

A közvélemény-kutatások egyelőre megoszlanak abban, hogy van-e komoly esélye bejutni a Mi Hazánknak a Parlamentbe. A magas részvétel hagyományosan nem kedvez a kisebb pártok választási eredményének.

The post Toroczkai nem ítélte el az orosz agressziót, de a ?barikádokra? hívta támogatóit a választás után first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés