:

Ékszert lopott a takarítónő egy ukrajnai menekülttől egy budapesti szállodában

Ékszert lopott a takarítónő egy ukrajnai menekülttől egy budapesti szállodában
  • 24.hu
  • 15 Mar, 2022
  • Címkék: #

A fővárosban eddig kilenc menekültek sérelmére elkövetett jogsértésről szerzett tudomást a rendőrség ? számolt be róla az rtl.hu.

Legutóbb egy szálloda takarítónője lopott el ékszereket egy menekülőtől több mint egymillió forint értékben.

A rendőrség a nap folyamán közölte, hogy a nőt sikeresen elfogták. Nem ez volt azonban az első bűncselekmény, amit a háború miatt Magyarországon át menekülni kényszerülő ukrajnaiak ellen követtek el. A Budapest Rendőr-főkapitányság RTL-nek adott válaszából kiderült, hogy a fővárosban eddig kilenc menekültek sérelmére elkövetett jogsértést regisztráltak.

Négy esetben lopást követtek el: kétszer telefont, egyszer zsebből pénztárcát, egyszer pedig egy őrizetlenül hagyott bőröndöt loptak el. Két esetben jogtalan elsajátítás miatt járt el a rendőrség: egyszer egy őrizetlenül hagyott táskát és egy kutyát vittek el, később a kutya megkerült, egyszer pedig szintén egy őrizetlenül hagyott táskából vittek el egy iPadet. Két esetben egyedi azonosító jel meghamisítása (autóról vették le a rendszámot) miatt nyomoztak. Egyszer pedig információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás (a sértett birtokában lévő bankkártya adatait használták fel jogosulatlanul) miatt indult eljárás

The post Ékszert lopott a takarítónő egy ukrajnai menekülttől egy budapesti szállodában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés