:

Klicsko meghívta Ferenc pápát Kijevbe

Klicsko meghívta Ferenc pápát Kijevbe
  • 24.hu
  • 15 Mar, 2022
  • Címkék: #

Felkérte Ferenc pápát az ukrán főváros polgármestere, hogy a jelenlegi körülmények ellenére látogasson el oda, mivel a jelenléte lehetővé teszi emberéletek megmentését és a béke megteremtését, írja az MTI.

Vitalij Klicskónak a pápához intézett levelét megelőzően a katolikus egyházfő meghívást kapott az ukrán görögkatolikus egyház vezetőjétől és Ukrajna vatikáni nagykövetétől is.

Reméljük, hogy a személyes jelenléte lehetővé teszi emberéletek megmentését és a béke megteremtését a városunkban, országunkban és azon túl,

írta Klicsko.

Amennyiben a látogatás nem lehetséges, a polgármester élő vagy felvett videofelvételt javasolt, amelyen a pápán kívül megszólalna Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

Felkérjük önt mint egyházi vezetőt, tanúsítson együttérzést, álljon az ukrán nép mellett a békére való felhívás terjesztésével,

áll a levélben.

Szvjatoszlav Sevcsuk, az ukrajnai görögkatolikus egyház feje és Andrij Juras, Ukrajnának az Apostoli Szentszékhez akkreditált nagykövete a múlt hónapban külön-külön hívták meg a pápát, még a háború kitörése előtt. A Vatikán közleményében megismételte a pápa szavait, aki implicite visszautasította Moszkvának az invázióra adott indoklását.

A gyermekek, ártatlanok és védtelen civilek barbár legyilkolásának nincs semmilyen stratégiai értelme. Az elfogadhatatlan fegyveres agressziót egyszerűen le kell állítani, mielőtt temetővé változtatja a városokat,

mondta az Úrangyala imádság után mondott beszédében vasárnap a pápa.

Moszkva szerint az általa különleges hadműveletnek nevezett katonai akció nem területfoglalást, hanem a szomszédos ország demilitarizálását és nácitlanítását célozza. A pápa március 6-án implicite elutasította ezt a kifejezést, mondván, hogy azt nem lehet csak katonai műveletnek, tekinteni, ez háború, amely könny- és véráradatot indított el.

The post Klicsko meghívta Ferenc pápát Kijevbe first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés