:

Márki-Zay Péter a köztévében Orbánról: Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást

Márki-Zay Péter a köztévében Orbánról: Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást
  • 24.hu
  • 16 Mar, 2022
  • Címkék: #

Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adtak, hogy négy év alatt öt percet megszólalhasson a teljes az ellenzék a köztévében. Mintegy 2,5-3 millió ember képviseletében vagyok itt, és hogy eddig nem jöhettünk ide, valószínűleg ugyanaz az oka, hogy Orbán Viktor nem hajlandó kiállni egy nyílt, élőben közvetített vitára ? kezdte Márki-Zay Péter az öt percét.

Márki-Zay Péter fontosnak tartotta, hogy bemutatkozzon a köztévé nézőinek, akik eddig csak lejárató műsorokat láthattak róla, amiből sem a gyerekei, sem a hódmezővásárhelyiek nem ismernek rá.

? Hétgyermekes konzervatív családapa vagyok. Előbb voltam konzervatív, mint Orbán Viktor, amikor ő “térdre, csuhások” felkiáltással a keresztényeket gúnyolta. Amikor ő liberális volt, vagy még előbb, mint Orbán, amikor a Kommunista Ifjúsági Szövetségben kezdte a pályáját, akkor én már templomba járó, élő hittel rendelkező keresztény ember voltam” ? mondta Márki-Zay, aki bevallotta, hogy 2010-ig ő is Orbánt támogatta, aki akkor még harcosan Putyin-ellenes volt, és aki azt ígérte akkor, hogy aki lop, annak levágják a kezét.

Márki-Zay kifogásolta, hogy a kormányoldal folyamatosan hazudik a háborúról. – Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást – mondta Orbánról, aki szerinte 12 éve háborúzik.

A végén felsorolta az ellenzék fő programpontjait:

Eltörölnék a kötelező koronavírus-oltást adómentéssé tennék a minimálbér svájci indexálással biztosítanák nyugdíjak értékállóságát, megtartanák a 13. havi nyugdíjat is független bíróságok elszámoltatás a kórházi várólisták csökkentése megfizetnék a rendőröket és a tanárokat euró bevezetésével az infláció megfékezése valódi rezsicsökkentés lakhatási támogatás a fiataloknak, hogy itt élhessenek, ne vándoroljanak ki

“Ma szót kapok a Magyar Televízióban. Az évi 130 milliárd forintnyi közpénzből működő M1 reggel 8 órától biztosítja azt az összesen 5 percet, amelyben az Egységben Magyarországért hét szervezete megszólalhat. Listavezetőként igyekszem bölcsen gazdálkodni ezzel az öt perccel és elmondani a köztévé nézőinek azt, amit egyébként nem hallhatnak. Mert a propaganda elhallgatja előlük” ? írta előzőleg Márki-Zay Péter a Facebookján.

The post Márki-Zay Péter a köztévében Orbánról: Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés