:

Repülőgépeket alakítanak át home office kapszulává

Repülőgépeket alakítanak át home office kapszulává
  • 24.hu
  • 16 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az írországban élő Kevin Regan először tavaly alakított át egy repülőgépet otthoni munkavégzésre alkalmas épületekké, majd miután a sógornője megosztotta az ezekről készült felvételeket a közösségi médiában, hirtelen megugrott irántuk a kereslet, írja a CNN.

Mindez odáig gyűrűzött, hogy Regan és üzleti partnere, Shane Thornton ma már közös vállalatot működtet Aeropod néven. Azt csinálják, amihez értenek: használaton kívüli kereskedelmi repülőket hasznosítanak újra és alakítják át azokat úgy, hogy a home office-t új szintre emeljék.

Eddig mindössze 100 eurót költöttek marketingre, de már 11 szerkezetet értékesítettek.

Aeropod

Ugyan a repülőket úgy építik meg értelemszerűen, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek, csak az elkövetkező 20 évben 15 ezer gépet vonhatnak ki a forgalomból és küldhetnek nyugdíjba világszerte. Ezeket viszont újra lehet hasznosítani, ráadásul a szerkezetük szilárdsága miatt tökéletes alapjai lehetnek az épületeknek is.

A home office kapszulákat több méretben gyártják a megrendelők igényei szerint. Gyakorlatilag alig hajtanak végre rajta szerkezeti változtatást, így például a talapzat is pontosan ugyanolyan, mint a repülőkön.

A szerkezet kihelyezhető a kertbe, karbantartani se nagyon kell. Az ár 20 ezer eurónál indul, a luxus kivitel pedig 37 ezer euróba kerül. Egyelőre csak Nagy-Britanniába szállítanak, de a jövőben szeretnének határon túl is terjeszkedni.

The post Repülőgépeket alakítanak át home office kapszulává first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés