:

Ukrán katonákat sejtve bombázták le az oroszok a civilekkel teli színházat

Ukrán katonákat sejtve bombázták le az oroszok a civilekkel teli színházat
  • 24.hu
  • 16 Mar, 2022
  • Címkék: #

Szerhij Orlov, Mariupol alpolgármestere újabb információkat közölt Mariupol lebombázótt színházáról, ahol sok lakos húzta meg magát a folyamatos orosz ágyútűz és rakétázás elől. Orlov szerint 1000-1200 fő tartózkodhatott a Dráma Színházban a csapásmérés idején. A BBC News jelezte, nem tudja megerősíteni ezt az információt.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megye vezetője azt mondta a CNN-nek, ő sem tudja, mennyien ragadhattak a színház romjai alatt, az óvóhely bejáratát is eltorlaszolta a törmelék. Szerinte az oroszok arra hivatkozva lőtték a színházat, hogy a szélsőjobbosként indult, de az ukrán hadseregbe integrált Azov Zászlóalj (cikkünket róluk itt találja) bevette magát a színházba. Kirilenko szerint ez hazugság:

Most terhes nők és gyerekes nők vannak a romok alatt. Ez tisztán terrorizmus!

A 300 ezres Mariupol hosszú napok óta tartja ostromzár alatt az orosz hadsereg, a város kvázi kifutott az élelmiszerből, vízből, orvosi ellátmányból, a közszolgáltatások, közüzemek nem működnek, a civilek evakuálását a folyamatos orosz terrorbombázás akadályozza. A város lassan romhalmazra hasonlít, az oroszok már egy kórházat is kilőttek. Nemrég egy-két civil konvoj el tudta hagyni a várost, de épp szerdán érte orosz rakétatalálat az egyiket. Halálos áldozatok is lehetnek, de öt sérültről biztosan tudni (köztük egy gyerekről, aki kritikus állapotban van).

A Deutsche Welle szerint az orosz védelmi minisztérium közölte, ők bizony nem mértek csapást a színházra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

????????? ?????? ?? (@mariupolnow) által megosztott bejegyzés

The post Ukrán katonákat sejtve bombázták le az oroszok a civilekkel teli színházat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés