:

Véget vet a Netflix a fiókmegosztásnak

Véget vet a Netflix a fiókmegosztásnak

Elkezdi a Netflix kiszűrni azokat, akik velük nem együtt élő személyekkel osztják meg a fiókjukat – írja a PCWorld. Nem ritka, hogy a felhasználók úgy próbálnak spórolni, hogy egy-egy hozzáférést többen is használnak, az előfizetés díját pedig szétosztják. A szolgáltatónak ezzel nem is lenne baja, amíg az adott fiókot egyetlen háztartásban érik el, sokszor viszont a közös regisztráción több otthon osztozik.

A Netflix rövidesen véget vethet ennek a gyakorlatnak.

A vállalat egyelőre Chilében, Costa Ricán és Peruban tesztel egy olyan funkciót, amellyel felárért cserébe alfiókok hozhatóak létre. A Netflix Standard és Netflix Premium felhasználói legfeljebb két, nem velük együtt élő felhasználót regisztrálhatnak. Amennyiben a fiókot gyanúsan nem egyetlen háztartásban érik el, elsőként értesítést kapnak az előfizetők, és igazolniuk kell, hogy a felhasználók együtt élnek.

Mohos Márton / 24.hu

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új funkciót más országokban mikor fogják bevezetni, de feltételezhető, hogy a szigorítás nem korlátozódik majd Chilére, Costa Ricára és Perura. A lehetséges globális árak sem ismertek, úgy tűnik azonban, hogy egy-egy alfiók átszámítva nagyjából havi ezer forintba kerül.

The post Véget vet a Netflix a fiókmegosztásnak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés