:
Breaking News

A szlovák kormányfő már bánja, hogy nem ment Kijevbe Zelenszkijjel találkozni

A szlovák kormányfő már bánja, hogy nem ment Kijevbe Zelenszkijjel találkozni
  • 24.hu
  • 17 Mar, 2022
  • Címkék: #

A biztonsági erőink azt tanácsolták, hogy ne vegyek részt az utazáson. Én pedig így is döntöttem

? mondta Eduard Heger szlovák kormányfő a Paraméter tudósítása szerint azzal kapcsolatban, miért nem vett részt a találkozón Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnökhöz hasonlóan. Arra a kérdésre, nem lett volna jobb gesztus egy asztalnál ülni Ukrajna képviselőivel, a miniszterelnök azt felelte, hogy ?de igen?.

Heger egyúttal jelezte, nem félelemből maradt távol, és ha újfent kapna egy ilyen felkérést, akkor vélhetően másként döntene.

A cseh miniszterelnök vele ellentétben úgy nyilatkozott: ?Nem hasonlíthatjuk össze a kockázatokat és a jelentőséget. Emberek harcolnak ott az életükért. Egy barátságos országról van szó, amely az orosz agresszióval néz szembe, ezzel pedig nekünk is vannak tapasztalataink. Nemcsak arra van szükségük, hogy elmondjuk, mellettük állunk, de ezt tettekkel is bizonyítani kell?.

Petr Fiala a szlovák kormányfő döntésével kapcsolatban azt mondta:

Vannak olyan helyzetek, amikor magunknak kell döntenünk. Én így döntöttem. Én nem bújok el holmi javaslatok és tárgyalások mögé. Ez nem egy olyan ügy, amely valamilyen formalizált bürokratikus út eredménye lehet. Neked kell eldönteni, hogy ez helyes.

The post A szlovák kormányfő már bánja, hogy nem ment Kijevbe Zelenszkijjel találkozni first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés