:

Ruszkik haza! Az ellenzék a fideszes Németh Zsolt mellett

Ruszkik haza! Az ellenzék a fideszes Németh Zsolt mellett
  • 24.hu
  • 18 Mar, 2022
  • Címkék: #

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke még csütörtök este írta ki Facebook-oldalán, hogy

Ruszkik haza!

Legyen béke!

Ezt később azzal egészítette ki, hogy az ?egész világ érdeke a béke!?

Az ősfideszes bejegyzésére rengetegen reagáltak.

A Fidelitas és a Fidesz politikusai, helyi szervezetei csak a ?Legyen békét!? emelték ki. A kormánypárt híveit finoman szólva is erősen megosztotta a ?Ruszkik haza!?, többen ezt érthetetlennek tartották az orosz-ukrán háború kormányzati kommunikációjához képest.

Az ellenzékiek viszot éppen ezt üdvözölték, bár sokan megkérdőjelezték Németh Zsolt szavainak hitelességét. Reagált Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Szabó Tímea, Elek István, Szent-Iványi István, Kerpel-Fronius Gábor, Szabó Szabolcs, a legtöbben arra kérték Németh Zsoltot, szóljon a főnökének, Orbán Viktornak is.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ezt írta:

Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő.

Sok fideszes viszont nagyon kiakadt, volt olyan, aki csalódott, mert ilyet éppen MZP-től várt volna, mások a kormány semlegességét a higgadtságát ajánlották a politikus figyelmébe.

Németh Zsolt azonban nem gondolja, hogy a ?Ruszkik haza!? ne férne bele a semlegességbe. A politikus a Magyar Hang felvetésére, hogy ez ellentétes lehet a kormány jelenlegi  álláspontjával, annyit mondott: ?Nem értek egyet ezzel a felvetéssel?, majd bontotta a vonalat. A hozzászólások különösen érdekesek az alapján, hogy a Publicus Intézet azt mérte, csak a fideszesek 44 százaléka tartja agressziónak Ukrajna lerohanását, 24 százalékuk az ukránokat hibáztatja.

The post Ruszkik haza! Az ellenzék a fideszes Németh Zsolt mellett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés