:
Breaking News

Kiengedték a börtönből a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait

Kiengedték a börtönből a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait
  • 24.hu
  • 18 Mar, 2022
  • Címkék: #

Újra kiengedték a börtönből azt az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsított három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a három gyanúsított letartóztatását, de az ügyben eljáró nyomozási bíró szigorított bűnügyi felügyeletet rendelt el velük szemben. A végzés azonban nem végleges, mert a főügyészség mind a három férfi esetében letartóztatásért fellebbezett.

A szigorított bűnügyi felügyeletről annyit kell tudni, hogy ez a régi házi őrizetnek felel meg. Ilyenkor a kényszerintézkedés alatt álló személynek nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el a bíróság által kijelölt lakhelyét. A döntés értelmében Curtis testvére és a két társa elhagyhatta a celláját és hazamehetett. A másodfokon eljáró törvényszék pedig majd eldönti, hogy fenntartja-e a mostani végzést, vagy újra letartóztatja a gyanúsítottakat.

A megalapozott gyanú lényege szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi és a felbujtással gyanúsított férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat bizonyítottság esetén. Az bíróság már nem először helyezte bűnügyi felügyeletbe a három férfit, de az ügyészi fellebbezések után eddig még mindig visszakerültek a rács mögé.

Kapcsolódó Curtis testvére és a társai is tagadják Katzenbach Imre megölését, letartóztatták őket Kiderült, hogy mit ígértek a bérgyilkossággal gyanúsított egyik férfinek.

The post Kiengedték a börtönből a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés