:

Bulgária is kiutasított tíz ujabb orosz diplomatát

Bulgária is kiutasított tíz ujabb orosz diplomatát
  • 24.hu
  • 18 Mar, 2022
  • Címkék: #

Bulgária tíz orosz diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek, és 72 órát adott nekik, hogy elhagyják az  országot. A közlemény szerint ez azért történt, mert a tevékenységük összeegyeztethetetlen a diplomáciai státuszukkal. A bolgár külügyminisztérium honlapján közzétett közleménye szerint Kiril Petkov miniszterelnökkel konzultáltak a kiutasításokról, ezután tájékoztatták a szófiai orosz nagykövetet.

A Sky News emlékeztet, hogy ez már a második hulláma az orosz diplomaták Bulgáriából való kiutasításának. Március 2-án már két diplomatát kiutasítottak kémkedésben való részvétel vádjával. Pénteki hír, hogy ugyancsak tíz orosz  diplomatát küldtek haza a balti államokból.

Bulgária ugyan Moszkva legközelebbi szövetségese volt a hidegháború idején, de mára az Európai Unió és a NATO tagja, és a nyugati közösség tagjaként elítélte az ukrajnai inváziót.

A Bulgáriában működő orosz nagykövetség ellenséges lépésnek minősítette a diplomaták kiutasítását, ami ronthatja a két ország közötti kapcsolatokat.

The post Bulgária is kiutasított tíz ujabb orosz diplomatát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés