:

Emmanuel Macron hivatala: ?Putyin elnök ismét Ukrajnára hárította a konfliktus felelősségét?

Emmanuel Macron hivatala: ?Putyin elnök ismét Ukrajnára hárította a konfliktus felelősségét?
  • 24.hu
  • 18 Mar, 2022
  • Címkék: #

Emmanuel Macron francia elnök hivatala is közleményt adott ki a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott pénteki telefonbeszélgetésről. Eszerint a telefonon folytatott tárgyalás hangsúlyai egészen máshol voltak, mint ami a Kreml által kiadott közleményből kiderült.

Az Elysée-palota közleménye szerint Macron

megosztotta Putyin elnökkel rendkívüli aggodalmát a mariupoli helyzet miatt, és ismét azonnali tűzszünetet követelt.

?Az elnök konkrét és ellenőrizhető intézkedéseket kért tőle [Putyintól] Mariupol ostromának feloldására, a humanitárius segélyek bejutásának engedélyezésére és az azonnali tűzszünet céljából? ? áll a közleményben.

Macron hivatala szerint a francia elnök ismét szóba hozta az ukrajnai helyzet romlását, a civileket sújtó folyamatos csapásokat és a humanitárius jog tiszteletben tartásának elmulasztását, és felrótta az orosz és ukrán delegáció közötti tárgyalások elakadását is.

Újságíró kérdésre, mely szerint Putyin valóban háborús bűnökkel vádolta-e meg Ukrajnát a Macronnal folytatott beszélgetés során, az Elysée-palota azt közölte:

Putyin elnök ismét Ukrajnára hárította a konfliktus felelősségét

Az Elysée-palota szerint a hívás alig több mint egy órán át tartott.

(CNN)

The post Emmanuel Macron hivatala: ?Putyin elnök ismét Ukrajnára hárította a konfliktus felelősségét? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés