:

Az oroszok állítják, hiperszónikus rakétát vetettek be Ukrajnában

Az oroszok állítják, hiperszónikus rakétát vetettek be Ukrajnában
  • 24.hu
  • 19 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az orosz hadsereg nagy földalatti rakéta- és lőszerraktárakat rombolt le a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében hiperszónikus rakétával ? közölte szombaton az Interfax orosz hírügynökség az orosz védelmi minisztérium állításai alapján.

A tárca közlése szerint az orosz erők katonai rádió és felderítési központokat romboltak le Odessza kikötőváros közelében tengerparti rakétarendszerekkel. A bejelentéseket a Reuters brit hírügynökség független forrásból nem tudta megerősíteni.

Oroszország korábban még nem vetett be hiperszónikus rakétát, sem Ukrajnában, sem Szíriában. Első sikeres tesztje ? 2018 ? óta több hadgyakorlaton felvonultatták.

Moszkva szerint ez a fajta nagyon jó manőverezőképességégű ballisztikus rakéta minden légvédelmi rendszerrel szemben ellenálló.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy szombatra virradó éjszaka az orosz erők 69 katonai létesítményt támadtak Ukrajnában, közöttük tizenkét katonai raktárt és 43, harci járművek számára fenntartott parkolót. Ezen kívül az orosz légierő légvédelmi egysége lelőtt tizenkét ukrán drónt.

The post Az oroszok állítják, hiperszónikus rakétát vetettek be Ukrajnában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés