:
Breaking News

Ukrajnában felfüggesztették az oroszbarát ellenzéki pártok működését

Ukrajnában felfüggesztették az oroszbarát ellenzéki pártok működését
  • 24.hu
  • 20 Mar, 2022
  • Címkék: #

Ukrajnában a hadiállapot idejére felfüggesztették több olyan ellenzéki párt tevékenységét, amelyek állítólag kapcsolatban állnak Oroszországgal, írja az MTI.

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács, tekintettel a teljes körű háborús helyzetre és az országgal kapcsolatban álló bizonyos politikai szervezetekre, úgy határozott, hogy felfüggeszti a hadiállapot idejére egy sor politikai párt tevékenységét

? jelentette be szintén a vasárnap hajnali videóüzenetében Zelenszkij.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint az érintett pártok és politikai erők:

az Ellenzéki Platform – Az Életért, a Sarija Pártja, a Mieink, az Ellenzéki Blokk, a Baloldali Ellenzék, a Baloldali Erők Szövetsége, a Hatalom, az Ukrajna Progresszív Szocialista Pártja, az Ukrajna Szocialista Pártja, a Szocialisták és a Volodimir Szaldo Pártja.

?Nem fognak sikerrel járni a politikusaik kollaborációt és társadalmi megosztást célzó tevékenységei, de kemény választ fognak kapni ezért? ? idézte Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az ukrán államfő közölte azt is, hogy utasítást adott az igazságügyi minisztériumnak, hogy haladéktalanul függessze fel az említett politikai erők tevékenységét.

A felfüggesztett csoportok közül az Ellenzéki Platform – Az Életért és az Ellenzéki Blokk az ukrán parlamentben is képviselettel rendelkezett, mindkét párt esetében euroszkeptikus, antiliberális, oroszbarát politikai erőkről van szó.

The post Ukrajnában felfüggesztették az oroszbarát ellenzéki pártok működését first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés