:
Breaking News

Ujhelyi: fel kell mondani a debreceni vakcinagyár orosz szerződéseit

Ujhelyi: fel kell mondani a debreceni vakcinagyár orosz szerződéseit
  • 24.hu
  • 20 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy mondja fel a debreceni oltóanyaggyár orosz szerződéseit és ott az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével rendelkező vakcinákat állítsanak elő, közölte Ujhelyi István vasárnap az MTI-vel.

A szocialista párt EP-képviselője a követelését azzal indokolta, hogy az orosz háborús beavatkozás eszkalálódása és a nyugati szankciók egyre bővülő sora miatt az európai engedéllyel nem rendelkező, a Putyin fémjelezte orosz állam által kínált vakcina a jövőben égetni fogja a markát annak, aki a kezében tartja.

Az ellenzéki politikus szerint az orosz oltóanyag magyarországi gyártásának ezért csakis egyetlen indoka lehet:

a Fidesz felsővezetőinek magánbiznisze.

?A debreceni oltóanyaggyárat ugyanis nemcsak Putyin sötét árnyéka lengi körül, de a mutyi szaga is. Közpénzmilliárdokat csoportosítottak át az intézmény létrehozására, amelynek végső számlája valahol 50 milliárd forint felett várható? ?  tette hozzá.

Az MSZP EP-képviselője emlékeztetett, korábban közérdekű adatigénylést nyújtott be több minisztériumhoz annak érdekében, hogy megismerhesse a beruházás részleteit, a finanszírozás pontos hátterét, azonban megkereséseire nem kapott válaszokat.

The post Ujhelyi: fel kell mondani a debreceni vakcinagyár orosz szerződéseit first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés