:
Breaking News

Máris hatra emelkedett a kijevi bevásárlóközponti tűzvész áldozatainak száma ? újabb résztelek derültek ki

Máris hatra emelkedett a kijevi bevásárlóközponti tűzvész áldozatainak száma ? újabb résztelek derültek ki
  • 24.hu
  • 21 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az Agence France-Presse francia állami hírügynökség újságírója szerint már legalább hat ember meghalt a kijevi bevásárlóközpont elleni orosz támadás okozta tűzvészben. Az újságíró szerint a Retroville bevásárlóközpont előtt már hat holttestet terítettek ki. A tűzvészbe torkolló  támadás Kijev északnyugati kerületében, Podilszkijban történt, ahol nagyobb részt lakóházak és bevásárlónegyed található.

Friss jelentések szerint a tíz emeletes épületet erős robbanás rázta meg, amely porrá zúzta a parkolójában lévő járműveket, és több méter széles krátert hagyott maga után.

A kiégett bevásárlóközpontból hétfő reggel még füst szállt fel, az épület egész déli oldala megsemmisült, ahogy a parkolóban található fitneszközpont is.

Az ukrán állami segélyszolgálat 22 óra 48 perckor kapott hívást, hogy tűz ütött ki több lakásban és egy bevásárlóközpont emeletén. Az ?ellenség lövései? több emeleten tüzet okoztak, és több autó kigyulladt.

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere is megerősítette a jelentéseket, mondván ?több robbanást? is hallottak. A Twitteren terjedő felvételek, amelyek közül Kicsko is retweetelt egyet, elképesztő pusztítás nyomait mutatják. A katasztrófavédelem által közzétett korábbi felvételek szerint a tűzoltók legalább egy hamuval és porral borított túlélőt húztak ki a törmelékek alól. Egy szomszédos lakótömbben, amelynek az ablakai betörtek a robbanás következtében, azt mondták, hogy már napokkal ezelőtt is láttak hordozható rakétavetőt a bevásárlóközpont közelében.

A mentők folytatják a roncsok átkutatását az áldozatokért és a lehetséges túlélőkért.

Aftermath of the attack in Kyiv. pic.twitter.com/cJTjZp0BqC

— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) March 21, 2022

(Guardian)

The post Máris hatra emelkedett a kijevi bevásárlóközponti tűzvész áldozatainak száma ? újabb résztelek derültek ki first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés