:

Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető bandára

Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető bandára
  • 24.hu
  • 21 Mar, 2022
  • Címkék: #

Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető drogbandára. Az összehangolt akció során egy komplett  gyógyszergyártó- és csomagoló gépsor, és 15 ezer különböző tabletta került elő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már tavaly ősz óta dogoztak a felderítőik az ügyön. Közben kiderült, a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is ?rajta van? a szervezet egy-egy tagján, mivel tevékenységük nem ?profiltiszta?: a tablettákon kívül dohánytermékben, illetve gyógyszerben, teljesítményfokozókban is utaznak illegálisan.

A három egység közötti információcsere eredményeként látókörbe kerültek azok a Győr környéki ingatlanok, ahol a csapat bűnös tevékenységét űzte. Az elemző-értékelő munka idén március 8-án teljesedett ki, amikor 39 szolgálati kocsival 76 rendőr, valamint a NAV munkatársai lecsaptak az öt célszemélyre, majd 7 lakásban, illetve raktárban tartottak kutatást. Fontos szempont volt az elfogások időzítése; a nyomozási cselekmények összehangolása megakadályozta az esetleges szökést, valamint a bizonyítékok elrejtését, megsemmisítését.

Nagyban űzték a tablettával való bűnös kereskedést, a gyanút több felvonásban megrendezett, 15 ezer darab, több mint 6,7 kilogramm színes bogyó megszerzése, eladása alapozza meg.  A tablettákon 2000-2500 forintért adtak túl, így a 15 ezer bogyóval – óvatos becslések szerint – alaphangon 30 millió forintos nyereségtől kímélték meg őket a rendőrök

– fogalmazott közleményében a rendőrség.

Azt írták, hogy a csapat minden tagjának megvolt a szerepe, volt, aki osztotta, mások végrehajtották a feladatokat. A tablettás csomagok beszerzését a gyanú szerint az 54 éves N. Lajos intézte, majd átadta a megrendelést 52 éves társának, illetve az 55 éves B. Lajosnak, ők értékesítették tovább a felkutatott vevőknek. A most elfogott csapatnak tagja volt B. Lajos fia is, ő és a 30 éves B. Richárd és a 45 éves F. Roland sofőrként dolgozott, illetve a cucc elrejtéséül szolgáló raktárak biztosításáért felelt.

Utóbbiról a győri nyomozók szolgáltak terhelő adatokkal, a sofőrt ugyanis korábban többször elkapták kisebb-nagyobb, kábítószergyanús tartalmú pakkokkal.  A kék, narancssárga, illetve világosbarna színű tabletták az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján 3-MMC-t tartalmaznak, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A csapat két tagja, az 52 éves H. Zsolt, valamint N. Lajos lakásán további kábító hatású szereket foglaltak le. Összesen közel 3 kilogramm, különböző színű új pszichoaktív anyag került elő.

Míg a Pest megyei rendőrök az általuk indított büntetőeljáráshoz szükséges bizonyítékok bezsákolásával voltak elfoglalva, a NAV munkatársai a saját, költségvetési csalás miatt elrendelt nyomozásukhoz kapcsolódó cigarettagyártó gépsor, több raklapnyi füstszűrő, valamint temérdek dohánytermék lefoglalását intézték. A győri nyomozók pedig a gyógyszerhamisítási büntetőeljárásuk bizonyítékait lajstromozták: gyógyszergyártó gépsor, csomagoló anyagok, hamis gyógyszerek kerültek a bűnjelkamrába.

A négy, azóta letartóztatott férfit, valamint a szabadlábon védekező B. Richárdot új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. A gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, ahogyan vallomást sem. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozásának iratait a büntetőeljárás egy kézben történő további folytatása érdekében átadja a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága részére.

The post Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető bandára first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés