:

Megütötték a Fradi edzőjét csapata 7-0-s győzelme után

Megütötték a Fradi edzőjét csapata 7-0-s győzelme után
  • 24.hu
  • 21 Mar, 2022
  • Címkék: #

A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom 7-0-ra nyert a tartalékos Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcában 2-1-re vezet.

Szerdán az erdélyi együttes hosszabbítás után 1-0-ra nyert, majd csütörtökön ? ugyancsak a Tüskecsarnokban ? az FTC 4-2-re győzött. A zöld-fehérekhez visszatérhetett egymeccses eltiltása után a csapatkapitány Nagy Gergő, ugyanakkor a székely együttest betegséghullám sújtja. Ezúttal nem játszhatott az alapemberek közül a kapus Rasmus Rinne, valamint Matias Haaranen, Imre Patrik, Silló Arnold, Ferencz-Csibi Róbert és Santeri Saari sem, míg Szabó Krisztián és Sébastien Sylvestre sérülése után még nem volt bevethető.

A hazaiak így négy sor, húsz mezőnyjátékos helyett 13-at neveztek az összecsapásra, többen nem is a megszokott posztjukon szerepeltek.

A koronavírus-járvány miatt két év után lehetett ismét telt ház Gyergyószentmiklóson, ez 2200 nézőt jelentett.

Sok helyzet utána a 11. percben az FTC szerzett vezetést, Juhani Tamminen a második kipattanót ütötte a 20 éves Demeter Arnold kapujába.

A második harmad elején Kóger Dániel letámadása koronglopást ért, középre adásából pedig Pavuk Attila közelről nem hibázott. A meccs derekán emberelőnyben Kulmala Rasmus bombázott szép mozdulattal a bal felső sarokba. Nem volt azonos szinten a két gárda, fokozatosan fáradt a GYHK, gyorsan jött a negyedik és az ötödik FTC-találat is.

A fordulást követően éppen kiegészült a székely csapat, amikor Kóger eredményes volt. A végén még Cody Fowlie is betalált. Tóth Adrián egy góllal és 3 gólpasszal zárt. A nagyarányú vereség ellenére a hazai közönség megtapsolta kedvenceit.

A találkozó után egy személy megütötte a Ferencváros edzőjét, Fodor Szabolcsot, és ezzel kapcsolatban a Gyergyói HK közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyben a házigazda bocsánatot kér az FTC csapatától és ?minden jóérzésű gyergyói szurkolótól?.

A tettest a csendőrség keresi, és azonosítása után tettéhez méltó büntetést érdemel. Ugyanakkor mostantól kitiltjuk minden jövőbeli mérkőzésünkről. Fontos leszögeznünk, hogy azt már tudjuk, hogy az illető személy nem a Gyergyói Hoki Klub szurkolótáborának a tagja

? áll a közleményben.

A GYHK és a helyi szurkolótábor elhatárolódik a felháborító cselekedettől. A következő mérkőzésnek hétfőn megint Gyergyószentmiklós ad otthont, és csütörtökön lesz újabb találkozó a Tüskecsarnokban is. A másik ágon a címvédő SC Csíkszereda 2-0-ra vezet a Magyar Kupa-győztes DEAC ellen.

Erste Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:

Gyergyói HK (romániai) – FTC-Telekom 0-7 (0-1, 0-4, 0-2)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 az FTC javára.

The post Megütötték a Fradi edzőjét csapata 7-0-s győzelme után first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés