:

A Navalnij elleni merényletről szóló dokumentumfilm nálunk is látható lesz

A Navalnij elleni merényletről szóló dokumentumfilm nálunk is látható lesz
  • 24.hu
  • 21 Mar, 2022
  • Címkék: #

A világ egyik legfontosabb filmfesztiválján, a Sundance-en díjazott Navalnij című dokumentumfilm Magyarországon is látható lesz hamarosan a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm  Fesztivál (Budapest International Documentary Festival) BIDF Extra címen futó vetítéssorozatának részeként.

A BIDF Extrán több orosz és ukrán témájú film lesz látható, a budapesti Bem moziban és Pécsett az Apolló moziban, a Magyarországon csak a BIDF Extrán látható Navalnij mellett látható lesz a Putyin szemtanúi és az Ugatás a távolból is. A vetítések után pedig beszélgetéseket is szerveznek a téma szakértőivel.

A Navalnij című dokumentumfilmes thriller Oroszország egykori ellenzéki vezetőjét, Alekszej Navalnijt követi, amint a 2020 augusztusi merénylet után, melyben a Novicsok nevű, az orosz kormány ellenségeivel szemben már korábban is alkalmazott idegméreggel megmérgezték, elszántan dolgozik azon, hogy feltárja, ki áll az ellene elkövetett merénylet mögött, és hogy bizonyítékot találjon a Kreml szerepére a merényletben.

The post A Navalnij elleni merényletről szóló dokumentumfilm nálunk is látható lesz first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés