:

Nem emlékszik a részletekre a 11-szeres cselgáncsbajnok halálát okozó drogos sofőr

Nem emlékszik a részletekre a 11-szeres cselgáncsbajnok halálát okozó drogos sofőr
  • 24.hu
  • 22 Mar, 2022
  • Címkék: #

Letartóztatást indítványozott a Pest Megyei Főügyészség azzal a huszonéves őrbottyáni férfival szemben, aki bedrogozva okozott halálos balesetet vasárnap délután Csomádon. A tragédiában a 11-szeres magyar bajnok cselgáncsozó, Tamási Ibolya meghalt, míg a vele utazó judoedző, Illés Sándor súlyos sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az eljárásban lévő jelenlétének a biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozták a férfi letartóztatását.

Mihádák Zoltán / MTI

Kérdésünkre elmondta, hogy a férfit halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, és kábítószer birtoklás vétségével gyanúsítják jelenleg. A gyanúsított vallomásával kapcsolatos érdeklődésünkre pedig így felelt:

Nem vitatja, hogy részese volt a balesetnek, de azt mondja, hogy nem emlékszik a részletekre

– mondta az ügyész.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatalember előzni akart, de a manővert nem tudta befejezni és frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a sokszoros magyar bajnok cselgáncsozó Tamási meghalt, a vele utazó edző pedig a jelenlegi adatok szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Mihádák Zoltán / MTI

A férfi szervezetében a marihuána hatóanyagaként ismert THC-t mutatták ki. A lakásán pedig 11 gramm kábítószergyanús anyagot találtak egy mosókapszulás dobozban. Az ügyészség letartóztatást indítványozott a drog hatása alatt vezető férfival szemben

The post Nem emlékszik a részletekre a 11-szeres cselgáncsbajnok halálát okozó drogos sofőr first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés