:

Biztonságiak követték, még saját mezét sem használhatta a koszovói atléta

Biztonságiak követték, még saját mezét sem használhatta a koszovói atléta
  • 24.hu
  • 22 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az orosz-ukrán háború árnyékában is akadnak politikai konfliktusok, ettől a hétvégi, belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokság sem mentesült.

Kapcsolódó Csak a lövések állítanák meg ? Kijev utcáin a háború alatt is futnak a megszállottak Ha valaki hozzászokott az állandó testmozgáshoz, a robbanások sem állítják meg.

Gresa Bakraqi minden bizonnyal jobban örült volna, ha egy világraszóló eredmény miatt kerül be a hírekbe, azonban ő csupán egy átlagos futónak számít, aki 1500 méteren a 19 induló közül a 17. helyet szerezte meg 4:28.40-es időeredménnyel.

Gresa Bakraqi represented #Kosovo at the #WorldAthletics Indoor Championships “Belgrade 2022”.

Due to Kosovo, no flag was displayed in the “Stark Arena”.#KosovaAthletics pic.twitter.com/DAWQkJeFqM

? NOC KOSOVO (@NOCKOSOVO) March 18, 2022

A 26 éves koszovói sportoló a házigazda botrányos, de nem meglepő bánásmódja miatt került be a hírekbe, amelyhez ráadásul az Nemzetközi Atlétikai Szövetség is asszisztált.

Szerbia ugyanis nem ismeri el Koszovót önálló államként, így az ország zászlaját sem lehetett kitenni az arénában, és ahogy a tévéközvetítésben látszott, a kis piktogram sem szerepelhetett a neve előtt.

A szervezők mindent megpróbáltak, hogy elrejtsék honnan jöttem. A mezemen nem használhattam a Kosovo feliratot, amit diszkriminációnak éreztem. Végül KOS feliratú pólóban szerepelhettem

? panaszkodott.

?Néhány újságíró beszélni akart velem, de a biztonságiak és a rendőrök, akik folyamatosan követtek, nem engedték.?

Bár hipotetikus a kérdés, de vajon mi lett volna, ha Bakraqi aranyat nyert volna? Vajon hogyan reagáltak volna a szervezők a koszovói himnusz eljátszására?

The post Biztonságiak követték, még saját mezét sem használhatta a koszovói atléta first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés