:
Breaking News

A háború miatt törölték egy Csajkovszkij-opera premierjét a Cseh Nemzeti Színházban

A háború miatt törölték egy Csajkovszkij-opera premierjét a Cseh Nemzeti Színházban
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Törölték Pjotr Csajkovszkij orosz zeneszerző A cárnő cipellője című operáját a Cseh Nemzeti Színház következő évadjából az ukrajnai háború miatt ? írja az MTI.

A színház szóvivője, Tomas Stanek szerint a színház megértést tanúsít a kreatív csapat döntése iránt, hogy nem viszik színre a művet, mivel az ?a jelenlegi körülmények között negatív érzelmeket válthat ki?. Emlékeztetett arra, hogy az opera cselekményének egyes részei ?a nagy orosz birodalomról szólnak?.

Az alkotógárda Ukrajna oldalán áll, és támogatja harcát a függetlenségért

? mondta a szóvivő.

Stanek hangsúlyozta, hogy nem tűnnek el a repertoárból az orosz alkotók művei, továbbra is játszanak olyan darabokat, mint Dosztojevszkij Félkegyelműje vagy Csajkovszkij Hattyúk tava című balettje. Műsoron marad Makszim Gorkij Vassza Zseleznova című színműve is, amelyet a cseh kritikusok épp nemrég választottak a 2021-es év legjobb rendezésének.

A háború kitörése óta volt már hasonló eset Walesben is:

Kapcsolódó A háború miatt nem játszanak Csajkovszkijt a Cardiffi Filharmonikusok A Cardiffi Filharmonikus Zenekar közölte, egyszeri döntésről van szó, a jövőben továbbra is terveznek orosz zeneszerzőket játszani.

The post A háború miatt törölték egy Csajkovszkij-opera premierjét a Cseh Nemzeti Színházban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés