:
Breaking News

Feltörtek 300 orosz nyomtatót, és háborúellenes üzeneteket nyomtattak velük

Feltörtek 300 orosz nyomtatót, és háborúellenes üzeneteket nyomtattak velük
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

A GhostSec hacktivista csoport azt állítja, hogy több mint 300 orosz nyomtatót hackelt meg, és arra kényszerítette őket, hogy háborúellenes üzeneteket nyomtassanak egészen addig, amíg a tinta el nem fogy – írja a Cyber News.

?Kedves testvérem!? – szól az üzenet. ?Ez nem a te háborúd, ez a kormányod háborúja. Az orosz testvéreidnek hazudnak, egyes katonai egységek azt hiszik, hogy katonai gyakorlatokat folytatnak. Amikor azonban megérkeznek […] vérszomjas ukránok fogadják őket, akik bosszút akarnak állni Putyin bábjai által a földön okozott károk miatt.?

Az Anonymous alcsoport által a Twitteren is közzétett állítást állítólag olyan újságírók ellenőrizték, akik felvették a kapcsolatot a fióktulajdonosokkal, és megerősítették, hogy az akció megtörtént. Nem világos, hogy ezek a tulajdonosok orosz szolgáltatók voltak-e, vagy csupán szolgáltatók képviselői. Más források szerint már több mint 10 000 háborúellenes üzenetet nyomtattak szerte az országban, bár nem világos, hogy pontosan hol találhatók a feltört nyomtatógépek. A GhostSec arra utalt Telegramon, hogy célpontjai elsősorban katonai és egyéb kormányzati létesítmények voltak, amelyeket elpazarolt tintának tituláltak később.

BREAKING: Legendary hacker group Anonymous hacks into unsecured printers all across Russia and begins mass printing information on Putin?s invasion including Russia losses in order to bypass the Kremlin?s media blackout and propaganda. RT TO THANK ANONYMOUS FOR TAKING A STAND!

? Occupy Democrats (@OccupyDemocrats) March 21, 2022

Az elsőszámú cél egyértelműen az, hogy a közösségimédia-korlátozások és független sajtó miatt sötétben hagyott orosz embereket tájékoztatni tudják, illetve, hogy felhívják a figyelmüket arra, mi történik éppen. A GhostSec arra figyelmeztetett, hogy a meghackelt nyomtatók serege növekedni fog a jövőben, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

nem terveznek támadásokat orosz civilek ellen.

?Támadásaink Oroszország kormánya és hadserege ellen irányulnak? – áll a Telegramban. ?Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük az ártatlanok támadását, azt javasoljuk, hogy bárki, aki ezen a műveleten dolgozik, tegyen ugyanígy.?

Nagy Nikoletta további cikkei A WHO szerint azért nőnek a COVID-számok Európában, mert túl hirtelen nyitottunkA világ egyetlen országa sem tudta tartani a légszennyezettségi határértéket 2021-benBiztonságosnak tűnik a szervátültetés, ha COVID-fertőzöttként halt meg a donor

The post Feltörtek 300 orosz nyomtatót, és háborúellenes üzeneteket nyomtattak velük first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés