:

?Lehet, hogy megölnek, vagy nekem kell ölnöm. Ilyen a háború” ? a legrosszabbra készül a korábbi sikeres teniszező

?Lehet, hogy megölnek, vagy nekem kell ölnöm. Ilyen a háború” ? a legrosszabbra készül a korábbi sikeres teniszező
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Márciusban katonának állt Alekszandr Dolgopolov, korábban a világranglista harmadik helyezett teniszezője. A 2011-ben Australian Open-negyeddöntős játékos hivatalosan visszavonult tavaly, így nem akadályozta semmi, hogy bevonuljon a seregbe.

Kapcsolódó ?Egy hét alatt nem lettem Rambo? ? ötnapos kiképzés után háborúba indult a teniszsztár Az egykori világranglista-3. Alekszandr Dolgopolov Kijevből posztolt.

Lett volna pénze és befolyása is, hogy elkerülje a katonaságot, csakhogy Dolgopolovnak esze ágában sem volt. Harcolni akart az oroszok ellen.

Nehéz döntés volt, de nem a keménysége miatt, hanem a veszély miatt. Az ütőket és labdákat fegyverekre és golyókra cseréltük. Még nem vagyok tökéletesen kész, de már magabiztosan kezelem a fegyvereket

? idézte a Sports Illustrated az ukrán teniszezőt.

Used to be rackets and strings, now this pic.twitter.com/hdYjMDlMuo

? Alex Dolgopolov (@TheDolgo) March 16, 2022

Dolgopolov még nem vett részt csatában, de folyamatosan készül arra, hogy ha arra kerül a sor, ő is meghúzza a ravaszt. Elmondása szerint a legrosszabbra készül.

?Három bohóc a térkép fölött állva tervezgeti, milyen európai országokat foglal majd el. A világnak tudnia kell, hogy nem csak Ukrajnáért harcolunk, hanem mindenkiért.

Még nem tudom, milyen érzés, ha rád lőnek, mert eddig szerencsém volt. Ettől még lehet, hogy megölnek, vagy nekem kell ölnöm. Ilyen a háború.

A korábbi klasszis azt is elárulta, hogy szerinte Putyin nem fog meghátrálni, ezért az oroszoknak kell megállítaniuk azzal, hogy nyílvánosan elítélik a kormányt és a háborút. Dolgopolov szerint szigorúbb lehetett volna a férfi versenyeket szervező ATP és teljesen ki kellett volna tiltania az oroszokat.

?Rendes srácok, nem tehetnek semmiről, de úgy hiszem, Oroszország világháborúval fenyegeti a Földet. A holtak száma nagyon magas, már tízezrek vesztek oda. Orosz katonák. Ukrán katonák, ukrán civilek. Ezért kell a lehető legdrasztikusabba fellépni, ahogy a FIFA is tette. Csak így lehet Putyint és az agymosó propagandáját megállítani. A sporton keresztül üzenhetünk az embereknek.”

The post ?Lehet, hogy megölnek, vagy nekem kell ölnöm. Ilyen a háború" ? a legrosszabbra készül a korábbi sikeres teniszező first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés