:

Afrikába is eljuthat a Forma-1, harminc futam is lehet évente

Afrikába is eljuthat a Forma-1, harminc futam is lehet évente
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Afrikába és Las Vegasba is elvinné a Forma-1-et Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója. A sportvezető egy Sky Sportsnak adott interjúban beszélt arról, hogy a csúcsot jelentő idei, 23 futamos idény dacára további helyszínek bevonását tervezi.

Las Vegason kívül más városok is érdeklődnek a Formula?1 iránt. A versenynaptárat szem előtt tartva kell a döntenünk. Egy újabb amerikai verseny és egy kínai futam mellett az is fontos, hogy Afrikában is megjelenjen a sportágunk, mert egyértelműen ez a kontinens hiányzik a naptárunkból

? idézi Domenicalit a Sky Sports.

A vezérigazgató ráadásul azt is beharangozta, hogy akár 30 futamból is állhat majd a szezon a világszintű érdeklődésének hála.

Formula 1 boss Stefano Domenicali has confirmed to Sky Sports F1 that Las Vegas and Africa could both hold races in the future, and says 30 Grands Prix a season would be possible due to the level of interest in the sport ?

? Sky Sports F1 (@SkySportsF1) March 23, 2022

A jelenlegi szabályzatban az úgynevezett Concorde-szerződés 24 futamban határozza meg a maximális versenyszámot, ez a megállapodás 2025-ig érvényben marad.

The post Afrikába is eljuthat a Forma-1, harminc futam is lehet évente first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés