:

Medvegyev szerint az USA célja Oroszország megalázása és elpusztítása

Medvegyev szerint az USA célja Oroszország megalázása és elpusztítása
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legfőbb bizalmasa arra figyelmeztette az Egyesült Államokat szerdán, hogy a világ ?nukleáris disztópiába? sodródhat, ha Washington tovább folytatja azt a politikáját, aminek hosszú távú célja moszka szerint Oroszország elpusztítására. Dmitrij Medvegyev ? aki 2008 és 2012 között Oroszország elnöke volt, jelenleg pedig az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője ? úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok a Szovjetunió 1991-es összeomlását követően összeesküdött Oroszország elpusztítására.

Ez azt jelenti, hogy Oroszországot meg kell alázni, korlátozni kell, össze kell törni, meg kell osztani és el kell pusztítani

? fejtette ki az 56 éves politikus egy szerdai közleményben, amit a Reuters szemlézett.

Medvegyev szerint a Kreml soha nem engedné meg Oroszország elpusztítását, de arra is figyelmeztetett, hogy ha Washington valahogy mégis elérné a szerinte pusztító és romboló céljait, a világnak olyan disztópikus válsággal kellene szembenéznie, amely végül egy hatalmas nukleáris robbanással érne véget.

Az amerikai külügyminisztérium nem válaszolt a Reuters reagálást kérő megkeresésére.

Mindeközben Fehéroroszország kiutasított néhány ukrán diplomatát az országból, és a breszti lengyel főkonzulátust is bezárja – írta meg az MTI a BelTA fehérorosz állami hírügynökségre hivatkozva. A fehérorosz titkosszolgálat már kedden kémkedéssel vádolt meg nyolc ukrán diplomatát.

The post Medvegyev szerint az USA célja Oroszország megalázása és elpusztítása first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés