:
Breaking News

Norvégiába igazolt volna orosz csapatától a korábbi győri kedvenc, de nem mehetett

Norvégiába igazolt volna orosz csapatától a korábbi győri kedvenc, de nem mehetett
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Eduarda Amorim is elhagyta a Bajnokok Ligájából az orosz-ukrán háború miatt kizárt Rosztov-Don női kézilabdacsapatát, ám hiába szeretett volna a norvég Vipershez szerződni, végül a szintén a BL-negyeddöntőben érdekelt CSM Bukarestnél folytatja.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) nemrég adott engedélyt az orosz, fehérorosz és ukrán csapatokban játszó légiósoknak, hogy a szezon végéig klubot váltsanak ? a befogadó együttesek maximum két ilyen kézilabdázót igazolhatnak. Norvégiában ugyanakkor úgy döntöttek, az első két osztályban nem engedélyezik így a kluboknak az erősítést, Amorimnak tehát új csapatot kellett magának keresnie.

Kapcsolódó Mikkel Hansent sokkolta a tüdőembólia híre, de már túl van az életveszélyen Mire elkezdhetné a munkát Aalborgban, talán fel is épül teljesen.

így került képbe a CSM Bukarest, amely a Vipershez hasonlóan ott van a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között. Egy körrel korábban kezdte volna a román csapat az egyenes kiesés szakaszt, de ellenfelét, a CSZKA Moszkvát kizárták, így játék nélkül jutott tovább.

Két magyar csapat is versenyben van még, a Ferencváros az orosz csapatoktól érkezőkkel erősítő Krim Ljubljanával találkozik a nyolcaddöntőben, míg a Győr ellenfelét várja negyeddöntőben.

A 35 éves Amorim 2009 és 2021 között játszott Győrben. A brazil válogatottal világbajnok klasszis öt BL-t, tíz bajnoki címet és tizenegy Magyar Kupát nyert az ETO-val.

The post Norvégiába igazolt volna orosz csapatától a korábbi győri kedvenc, de nem mehetett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés