:
Breaking News

Egy orosz felmérés szerint közel 80 százalékos Putyin támogatottsága

Egy orosz felmérés szerint közel 80 százalékos Putyin támogatottsága
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Elérte a 79,6 százalékot az orosz elnök támogatottsága, ami az egyik legmagasabb érték az elmúlt 20 év során ? jelentette ki Valerij Fjodorov, a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet vezérigazgatója szerdán a Govorit Moszkva rádiónak, amit az MTI szemlézett.

Fjodorov elmondta, hogy 2014-ben, a Krím-félsziget Ukrajnától való elcsatolása idején Putyin támogatottsága 64 százalék körüli volt, amihez képest a jelenlegi 10-15 százalékpontos növekedés nagyon nagy ugrás. A vezérigazgató szerint a támogatottság ilyen mértékű emelkedése elsősorban az elnök tevékenységének köszönhető.

Ő nagyszerű, jó döntést hozott (Ukrajna megtámadásával), és jó irányba vezet

? nyilatkozta Fjodorov.

A VCIOM vezetője szerint az eredmény egyfajta mutatója is annak, hogy a polgárok mit gondolnak az országról.

?A támogatottság emelkedése azt mutatja, hogy a társadalom konszolidációja megtörtént, az oroszok jelentős része úgy véli, hogy jó irányba haladunk? ? jelentette ki a közvélemény-kutató, aki arra is rámutatott, hogy növekszik azoknak az aránya, akik helyeslik az elnök döntését az ukrajnai ?különleges hadművelet? kapcsolatban. Amíg az első erre vonatkozó felmérésben, február 25-én a válaszadók mintegy 65 százaléka támogatta az elnök döntését a csapatok bevetéséről, addig ma már 74 százalék az arányuk. Az ellenzők aránya ezzel szemben 25-ről 17-re csökkent.

A fentiekkel együtt érdemes a kutatást és annak eredményét is fenntartásokkal kezelni, hiszen az az orosz állam megrendelésére készült. Annak tükrében, hogy a háború kirobbanása óta az ország több nagyvárosában is egymást érik a háborút elítélő megmozdulások, a 80 százalékos támogatottsági arány valószínűtlenül magasnak tűnik.

The post Egy orosz felmérés szerint közel 80 százalékos Putyin támogatottsága first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés