:

Putyin elleni puccsra készülhet az FSZB egy emigráns aktivista szerint

Putyin elleni puccsra készülhet az FSZB egy emigráns aktivista szerint
  • 24.hu
  • 24 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az orosz titkosszolgálatok névtelenül nyilatkozó elemzője szerint hétről hétre növekszik annak a kockázata, hogy az KGB utódszervezeteként ismert orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) puccsot hajtson végre Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.  A forrás állítása szerint káosz és elégedetlenség kerítette hatalmába a szolgálatokat az elhibázottnak tartott ukrajnai orosz invázió nyomán.

A névtelen elemző állítólag az ismert orosz aktivistának, Vlagyimir Oszecskinnek, a Gulagu.net emberi jogi csoport alapítójának írt erről, amit azóta közzétettek az interneten. Oszecskin a The Times-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a szolgálatok által vállalt lehetséges kockázat a befolyásos tisztek Putyin iránt növekvő haragjának a jele. Ezt az is indokolhatja, hogy a szankciók hatása alatt a korábban befolyásos FSZB-tisztek többé ?nem nyaralhatnak Olaszországi villáikban, és nem tudják elvinni a gyerekeiket a párizsi Disneylandbe?.

Oszecskin ezekről Franciaországban található otthonában beszélt, ahol 2015 óta él.

Putyin húsz éven keresztül stabilitást teremtett Oroszországban. Az FSZB-tisztek, rendőrök, államügyészek ? a rendszerben lévők ? jól élhettek

? világította meg a probléma egyik fontos aspektusát az emberi jogi aktivista.  Mivel azonban szerinte ez most mind elmúlt, felismerik, hogy a háború katasztrófát jelent a gazdaságra, az emberiségre nézve. Ők ? Putyintól eltérően ? nem akarnak visszatérni a Szovjetunióba.

(Guardian)

The post Putyin elleni puccsra készülhet az FSZB egy emigráns aktivista szerint first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés