:

Zelenszkij támadófegyvereket kért a tagállamoktól a NATO-csúcson leadott videóüzenetében

Zelenszkij támadófegyvereket kért a tagállamoktól a NATO-csúcson leadott videóüzenetében
  • 24.hu
  • 24 Mar, 2022
  • Címkék: #

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előre rögzített videóüzenetet küldött a NATO-csúcstalálkozóra. Ebben többek között arra kérte a NATO tagállamainak vezetőit, hogy erősítsék tovább Ukrajna katonai támogatását az orosz erőkkel szemben. Zelenszkij figyelmeztetett, hogy Oroszország legközelebb a szövetség kelet-európai tagjait veheti célba ? írja a Reuters. Szerinte Oroszország tovább akar menni, azaz fel fog lépni a NATO keleti tagállamai ellen, a balti államok ellen, és biztosan fel akar lépni Lengyelország ellen.

A NATO-nak szerinte azonban meg kell mutatnia, mit tehet az emberek megmentése érdekében.

Zelenszkij megismételte az éjszakai videóüzenetében elhangzottakat, amely szerint a NATO korlátlan katonai segítségét kéri, és hozzátette, Oroszország szerinte a teljes arzenálját korlátozások nélkül bevetiUkrajna ellen.

Az ukrán elnök megköszönte ugyan a NATO-tagoknak a védekezéshez eddig biztosított eszközöket, de támadófegyverekért folyamodott a grémiumhoz. Egész pontosan a NATO harci repülőinek egy százalékát és tankjainak ugyancsak egy százalékát kérte.

Az elnök a korábbi ukrán vádakat megismételve foszforbombák bevetésével vádolta Oroszországot, de bizonyítékot és ezzel kapcsolatos részleteket nem közölt.

(Guardian)

The post Zelenszkij támadófegyvereket kért a tagállamoktól a NATO-csúcson leadott videóüzenetében first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés