:

Titokban megvált az EHF a női kézilabda BL orosz főszponzorától

Titokban megvált az EHF a női kézilabda BL orosz főszponzorától
  • 24.hu
  • 24 Mar, 2022
  • Címkék: #

Szép titokban megszakította a kapcsolatot orosz főszponzorával az Európai Kézilabda Szövetség, amely úgy döntött, a szezon hátralévő részében már nem használja a DELO nevét, logóját és hirdetéseit, írja a Vg.no portál.

Kapcsolódó Norvégiába igazolt volna orosz csapatától a korábbi győri kedvenc, de nem mehetett így is országot váltott, a bukaresti Bajnokok Ligája-csapatban folytatja.

A DELO Group a legnagyobb orosz logisztikai és szállítmányozási vállalata, amelynek többségi tulajdonosa Szergej Siskarjov, az Orosz Kézilabda Szövetség elnöke, de a Roszatomnak is van benne érdekeltsége.

A cég és az EHF 2019. február 25-én írták alá Bécsben a szponzori szerződést, amelynek értelmében a női kézilabda Bajnokok Ligája hivatalosan DELO EHF Women’s Champions League néven futott tovább.

Kapcsolódó Az orosz focisták után a kézisek is fellebbeznek a felfüggesztés ellen Két nemzetközi rendezvény szervezését már könnyen lehet, hogy elbukták.

Az orosz-ukrán háború miatt a norvég szövetség nyomására azonban az EHF megszüntette az együttműködést, ezt Thomas Schöneich, az európai szövetség kommunikációs vezetője a VG-nek küldött levelében meg is erősítette.

Az Európai Kézilabda Szövetség és marketingcége, az EHF Marketing GmbH ? belső értékelések és a partnerükkel folytatott információs folyamatot követően ? úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája hátralévő mérkőzéseit a verseny névadó partnere, a DELO nélkül játssza le

? írta.

Az orosz szponzor nevét eltávolítják a mezekről, a padlóreklámokról, a LED-táblákról, és minden egyéb reklámanyagról.

?Örülünk ennek, de hiányoljuk az EHF bejelentését. Remélem, hogy a szövetség tesz egyértelmű nyilatkozat, és nem csak titokban távolítják el a feliratokat? – mondta Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője.

A norvég csapat április 30-án és május 7-én az FTC-Rail Cargo Hungaria vagy a szlovén Krím ellen játszik negyeddöntőt.

The post Titokban megvált az EHF a női kézilabda BL orosz főszponzorától first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés