:

Lavrov külügyminiszter londoni szuper luxusban élő mostohalányát is szankciókkal sújtják

Lavrov külügyminiszter londoni szuper luxusban élő mostohalányát is szankciókkal sújtják
  • 24.hu
  • 24 Mar, 2022
  • Címkék: #

Szinte naponta érkeznek hírek olyan orosz állampolgárokról, akik eddig gondtalanul élték a szuper gazdagok életét Nyugat-Európában, ám az Ukrajnával szemben indított háború miatt hirtelen kellemetlen helyzetbe kerültek.

A Daily Mail szerint az orosz oligarchákat érintő szankciók legújabb Nagy-Britannia-i célpontja Szergej Lavrov mostohalánya.

A 26 éves Polina Kovaleva jelenleg London elitnegyedében lakik egy olyan házban, amelynek 44 millió font (azaz körülbelül 2 milliárd forint) a piaci értéke.

A fiatal hölgy korábban egy bristoli bentlakásos magániskolába járt, majd a Loughborough Egyetemen szerzett közgazdasági diplomát. Később a londoni Imperial College-ban végzett közgazdaságtan és üzleti stratégia szakon.

Kovaleva a Gazpromnak, az orosz energiaipari óriásvállalatnak is dolgozott: a lap szerint céges fúziókban és felvásárlásokban működött közre.

A brit bulvárlap azt is írja, hogy nem tudni, ki állta a házvásárlás számláját, de a hivatalos adatok szerint Kovaleva 21 éves korában, 2016-ban hitel nélkül fizette ki a hatalmas vételárat a Kensington High Streeten található ingatlanért.

A lap szerint a lány édesanyja, Szvetlana Poljakova, Lavrov külügyminiszter ?nem hivatalos felesége?. Az 51 éves nő szintén az orosz külügyminisztériumban dolgozik, és minden külföldi útjára elkíséri Lavrovot. Kettejük kapcsolata egészen 2000-es évek elejére nyúlik vissza.

A fiatal lány korábban a nyugat-londoni Holland Parkban élt, az akkori lakása az orosz nagykövetség tulajdona volt.

A brit külügyminisztérium azt állítja, azzal, hogy Kovaleva is célkeresztbe került, ?erős jelzést küldtek azoknak, akik felelősek az orosz agresszióért, hogy a szankciók rájuk is vonatkoznak?. A csütörtöki bejelentés azonban nemcsak Lavrov családját érintette, orosz ?oligarchákkal, vállalkozásokkal és bérgyilkosokkal” szembeni új szankciósorozat részeként a hírhedt Wagner-csoport számláit is zár alá vették. A lap kiemeli, hogy a ?Vlagyimir Putyin magánhadseregének? nevezett csoportot vádolják azzal, hogy próbálta meggyilkolni Volodimir Zelenszkijt és más magas rangú ukrán politikusokat.

The post Lavrov külügyminiszter londoni szuper luxusban élő mostohalányát is szankciókkal sújtják first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés