:

35 tonna segélyszállítmány indult Budapestről Ukrajna távolabbi részeire

35 tonna segélyszállítmány indult Budapestről Ukrajna távolabbi részeire
  • 24.hu
  • 24 Mar, 2022
  • Címkék: #

Harmincöt tonnányi segélyszállítmányt visz csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Hungary Helps program támogatásával Budapestről, hogy segítsen az ukrajnai háború kárvallottjainak.

A mostani szállítmány eddig az egyik legnagyobb azok közül, amelyeket Ukrajna Kárpátalján túli részeire küldtek. Célvárosa például az ellátási nehézségekkel küzdő Ivano-Frankivszk, amely háborús cselekmények színtere volt ? mondta Azbej Tristan , a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára

Az államtitkár közölte, hogy Magyarország az egyik első biztonságos államként már több mint félmillió ukrajnai menekültet fogadott be. Nekik a kormány minden segítséget megad ? jelentette ki.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke közölte, hogy a háború kitörése óta több mint 110 tonna élelmiszert vittek Ukrajnába, elsősorban Kárpátaljára. Ez az első alkalom, hogy még tovább mennek, mert a felelősségük nem csupán a Kárpátokon innen élő magyarokra terjed ki, hanem mindenkire, aki szenved a háborútól ? jegyezte meg.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szállítmány konzerveket, burgonyát, lisztet, olajat, tésztát, babatápszert, higiéniai termékeket és fertőtlenítőt tartalmaz.

The post 35 tonna segélyszállítmány indult Budapestről Ukrajna távolabbi részeire first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés