:

Zelenszkij Orbánnak: Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok

Zelenszkij Orbánnak: Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok
  • 24.hu
  • 25 Mar, 2022
  • Címkék: #

Két napja az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk fogalmazott meg éles kritikát Magyarország kormányával szemben, amiért nem szállít fegyvereket az országába. Most az Európai Tanácshoz intézett beszédet videón Volodmir Zelenszkij elnök, akinek volt egy-két keresetlen szava Orbán Viktorhoz.

Az elnök az EU-s tagországokat sorolta: volt, akinek megköszönte a támogatást, másokat további kiállásra buzdított.

Magyarország… itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem.

?  mondta, miután Magyarországra került a sor.

?Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok? ? jelentette ki Zelenszkij, majd arról beszélt, hogy imádja Budapestet, már számtalanszor járt ott, majd hozzátette, hogy a magyaroknak is szörnyű dolgokon kellett keresztülmenni a történelem során.

Láttam az emlékművet is. A cipőket a Duna-parton, ahol tömeggyilkosság történt. Ott voltam a családommal. Nézd, Viktor, tudod mi történik most Mariupolban? Kérlek, menj a vízpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy ez a mai világban is megtörténhet. Oroszország pontosan ezt csinálja. Mariupolban ugyanilyen cipők vannak, ugyanilyen emberek. Szülők és gyerekek, nagyszülők. Sok ezren.

? mondta Zelenszkij, majd kérdést intézett Orbánhoz, hogy mindezek után továbbra is hezitál-e szankciókat bevezetni, átengedni katonákat az ország területén, valamint, hogy továbbra is kereskedjen-e Oroszországgal.

Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy azonnal döntsetek.

? zárja gondolatait Zelenszkij.

(a Magyarországhoz intézett szöveg 10:07-kor kezdődik)

The post Zelenszkij Orbánnak: Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés