:
Breaking News

Lassult az orosz ipari termelés növekedése februárban

Lassult az orosz ipari termelés növekedése februárban
  • 24.hu
  • 25 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint éves összevetésben februárban 6,3 százalékkal emelkedett az ipari termelés a januári 8,6 százalékos növekedést követően. Elemzők azzal számoltak, hogy az ipari termelés bővülése jelentősebben, 3,5 százalékra lassulhat februárban.

A februári ipari termelés 3 százalékkal csökkent januárhoz viszonyítva. Az idei első két hónapban az orosz ipari termelés 7,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

Februárban éves szinten egyebek között a bányaipari termelés növekedése 8,7 százalékra lassult a januári 9,1 százalékról, a feldolgozópari termelés pedig 6,9 százalékra a januári 10,1 százalékról.

Oroszországban tavaly 5,3 százalékkal nőtt az ipari termelés a 2020. évi 2,1 százalékos csökkenés után.

Ugyancsak a statisztikai hivatal kimutatása szerint Oroszországban februárban a termelőiár-emelkedés éves szinten 23,5 százalékra gyorsult a januári 23,1 százalékról, míg havi összevetésben 3,9 százalékra ugrott a januári 0,1 százalékról.

Oroszországban tavaly 28,5 százalékkal, 2004 óta a legnagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak a 2020. évi 3,6 százalékos növekedés után.

Kiemelt kép: Vásárlók a német Globus áruházlánc egyik üzletében a Moszkvától 50 km-re délre fekvő Klimovszkban 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Az Oroszországra kivetett szankciók miatt számos nyugati cég szünetelteti, vagy korlátozza működését Oroszországban.

The post Lassult az orosz ipari termelés növekedése februárban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés