:

Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or budapesti döntőjén

Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or budapesti döntőjén

A dán csapat után a második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjén, amelyet Budapesten rendeztek.

Az MTI beszámolója szerint az európai döntőn 17 nemzet csapata készíthette el fogásait,

a magyar csapat – Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja, Nyikos Patrik – csütörtökön versenyzett. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina volt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar csapat így jövőre részt vehet a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjén. Dalnoki Bence az eredményhirdetés után az MTI-nek elmondta, hogy szerinte a rengeteg munka ennek az eredmények a titka: „minden egyes tételt, amit kitaláltunk, próbáltuk a tökélyre fejleszteni, és a lehető legtöbbet kihozni az alapanyagokból, mindezt szépen. Rengeteget dolgoztunk rajta, belefektettünk mindent, amit csak tudtunk” – hangsúlyozta. Az eredményhez szerinte hozzájárult az is, hogy

a Stand Étteremben együtt dolgoznak Széll Tamással és Szulló Szabinával.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az idei verseny alapanyagairól szólva elmondta: az őz mindenféleképpen közel áll a szívéhez és a kezéhez is. „Az étteremben is sokat dolgozunk vele, nagyon szeretjük használni, hiszen nagyon jó minőségű a magyar őz”. A burgonya viszonylag könnyű alapanyag, de éppen emiatt nehezebb egy olyan arcát megmutatni, ami igazán érdekes – mondta Dalnoki Bence az idei tányértéma fő hozzávalójáról, hozzátéve azonban: úgy érzi, ez mégis sikerült.

A 2023-as lyoni világdöntőre a Bocuse d’Or Europe első tíz helyezettje kvalifikálta magát. Dánia, Magyarország és Norvégia mögött sorrendben Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium jutott ki a világdöntőre.

The post Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or budapesti döntőjén first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés