:

Itt a nagy bejelentés: részben magyar kézben az Auchan

Itt a nagy bejelentés: részben magyar kézben az Auchan

Már csak a GVH-nak kell rábólintania és magyar kézbe kerülhet a magyarországi Auchan kisebbségi részesedése. Jellinek Dániel Indotek Csoportjának megtetszett a szektor, még nagyobb dobásra készül Horvátországban. 

Az ELO (Auchan Retail Holdingja és a New Immo Holdingja) stratégiai partneri megállapodást írt alá az Indotek Csoporttal a mai napon, amelynek értelmében az Indotek 47%-os kisebbségi pénzügyi befektetővé válik az ELO magyar leányvállalataiban, az Auchan Retail Magyarországban és Ceetrus Magyarországban – tudta meg az érdekeltektől a Forbes.hu. 

Az Auchan Retail Magyarország és a Ceetrus Magyarország számára az ingatlan- és logisztikai piacon jelen lévő, kisebbségi befektetői partner további fejlődési lehetőséget jelent. Az Indotek számára pedig az együttműködéssel stratégiájának fontos eleme, a diverzifikáltság újabb szintje valósulhat meg – írták a felek a megegyezésről.  

Engedély még kell, valószínű, hogy nem lesz gond

Azt, hogy a Jellinek Dániel érdekeltségében lévő Indotek csoport beszállhat a magyar Auchan-leányba, már korábban bejelentették. A megállapodás megszületett, de a ma megkötött stratégiai megállapodás életbelépéséhez szükség van a versenyhatóság jóváhagyására. 

Ezzel vélhetően nem lesz gond, hiszen Jellinek azt mondta korábban, a Diófa Alapkezelőtől is éppen azért vált meg, hogy ne legyen gond az engedélyeztetéssel (az alapkezelő érdekelt a kiskereskedelemben). 

Láthatáron az újabb, még nagyobb üzlet

Az Auchan-deal erős alkupozíciót adhat az Indoteknek egy másik, ennél is nagyobb üzletben: a hírek szerint Jellinek az egyik legnagyobb délkelet-európai kiskereskedelmi-agrár-élelmiszeripari konszernbe, a csődtől orosz hitellel és amerikai befektetők pénzével megmentett Fortenova Groupba szállna be, szintén kisebbségi befektető-tulajdonosként. Itt előny lehet, hogy a horvát termékeket a magyar leányon keresztül belistázzák az Auchanhoz is. 

Jellinek egy magyar befektetői konzorciummal pályázott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre is, a konzorciumban helyet kapott a magyar állam is, amely végül kihátrált az üzletből, pedig a reptér tulajdonosai már megkezdték az átvilágítást. Így viszont az Indoteknek van forrása vásárolni máshol. 

Ahol az oroszok összecsaptak az amerikaiakkal, és ahova most egy magyar milliárdos szállna be

 

The post Itt a nagy bejelentés: részben magyar kézben az Auchan first appeared on Forbes.hu.