:
Breaking News

„Zavar, ha nem ugyanannyiért hívnak el minket” − a Puskás-Dallos házaspár a Forbes Women’s Summiton

„Zavar, ha nem ugyanannyiért hívnak el minket” − a Puskás-Dallos házaspár a Forbes Women’s Summiton

Az idei Women’s Summit Kisszínpadának programját a Puskás-Dallos házaspár beszélgetése nyitotta meg: Galambos Márton főszerkesztő a modern férfi és nő képéről, a párkapcsolati egyensúlyról és társadalmi felelősségvállalásról is kérdezte a két énekest.

Dallos Bogi és Puskás Peti – hogy pontosítsak, a tavalyi nyár óta már Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti – önálló sikerüknek köszönhetően kerültek rivaldafénybe, de vitathatatlanul újabb lendületet adott nekik a közös élet megkezdése. Már nem csak magukat, de egymást is építik, és valódi csapatként támogatják egymást az új projektek megvalósításában és a kihívások megugrásában.

Galambos Márton erős kérdéssel indítja a beszélgetést − a modern férfi fogalmáról kérdezi a párt. Peti láthatólag nem gondolkodik sokat a válaszán, olyannyira evidens a házasságukban a kölcsönösség.

„Szerintem modern férfiként feladatom a folyamatos balanszírozás és az egyenlőség megteremtése a párkapcsolatban. Az elmúlt hetekben Bogi volt az elfoglaltabb, így visszavettem a tempóból és átvállaltam a feladataiból” – meséli Peti. „Bogival az első pillanattól kezdve mindent nyíltan megbeszélhetek.

Éreznünk kell, hogy mikor kinek van intenzívebb időszaka, kinek van szüksége a segítségre.”

Fotók: Posztós János

A beszélgetésen felbukkanó kérdőív szintén a klasszikus nemi szerepek átalakulásával kapcsolatban vizsgálta a közönség és a házaspár álláspontját. Felmerült például, hogy továbbra is fontos-e, hogy a férfi előreengedje a nőt az ajtóban, hogy zavaró-e a felek közti anyagi különbség, valamint, hogy ciki-e, ha egy férfi ugyanúgy figyel a szépségápolásra, mint egy nő.

Bogi szereti, ha nőként kezelik, és párja gáláns vele, emellett viszont az élet minden területén az egyenlőségre törekszik, legyen szó szépségápolásról vagy anyagiakról. Erre példaként említi, hogy nagyon rosszul érinti, ha eltérő áron hívják el őket fellépni.

„Mi ugyanazt az árat adjuk a megkeresésekre. Ugyanazt a feladatot végezzük, mindketten énekesek vagyunk, így kifejezetten rossz néven vesszük, ha más árat ajánlanak nekünk” − teszik hozzá.

Ami a külsőségeket és a hírnevet illeti, Peti többször is kifejezésre juttatja dilemmáit az idősödéssel kapcsolatban. A köztük lévő 12 év korkülönbség miatt készül arra, hogy más szakaszban élik meg a fénykorukat, és úgy érzi, el kell fogadnia, ha 40 felett már mástípusú figyelem irányul rá.

„Meg kell tanulnunk együttélni azzal, hogy az idő múlásával mástípusú visszajelzéseket kapunk. Már mások a célok, más a prioritás, és más elvárásokat támasztanak felém. Egy előadóművész számára ez különösen nagy kihívás: Magyarországon sok idősebb zenész elhagyja magát vagy nem mer változtatni, nehezebben szólítja már meg a fiatalabb generációkat.

Szerintem az előadóművészetben van egy ellenérzés azok felé, akik rocksztárkodnak idősebb korban.”

Bogi ebben más véleményen van, és ellenpéldaként negyvenen túli televíziós személyiségeket említ – Till Attila, Majka és Ördög Nóra nem vesztettek népszerűségükből, továbbra is rengeteg megkeresést kapnak.

A beszélgetés során felmerült még a self-made karrier és az egyetemi végzettség dilemmája, a műsorvezetés és az énekesi pálya viszontagságai, valamint a társadalmi felelősségvállalás kérdése is, ugyanis Peti a New York-palotából egyenesen a klímasztrájkra igyekezett.

Aki követi a párt a közösségi médiában, jól tudja, hogy fontos számukra a környezet-és állatvédelem, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, így két alapítványt is létrehoztak.

„Iskolás koromban láttam, ahogy anyukám rendszeresen ruhát gyűjt a hajléktalanoknak. Úgy gondolom, influencerként és közszereplőként kötelességünk kihasználni, hogy sok embert elérünk, hogy hatásunk lehet rájuk” − mondta.

Bogi hozzátetette, hogy a közösségi médiában megosztott posztok mellett a személyes jelenlétet is nagyon fontosnak tartja. Az egyesületek Facebook-csoportjaiban mindennapos a kommunikáció, de heti rendszerességgel élőben is átbeszélik a feladatokat és célkitűzéseket. A Füri ZeneTér eseményein például jól látszik, milyen sokat jelent a gyerekek számára Bogi és Peti jelenléte:

„Fontos ott lennünk a gyerekekkel, megkérdezni őket, hogy milyen álmaink vannak, mi teszi őket boldoggá. Ezeknek a nehéz sorsú gyerekeknek nagy motivációs erőt jelenthetnek ezek az alkalmak, éppen ezért ki kell állnunk amellett, amiben tényleg hiszünk.”

Peti hozzátette: ebben meg kell találni a határt, hiszen mindenért és mindenkiért nem állhatnak ki. Viszont szükségszerű, hogy legyen legalább egy olyan ügy, amit teljes mellszélességgel, konzekvensen támogathatnak.

Zárásként a főszerkesztő a jövőbeni tervekről kérdezte a párt. Bogi láthatólag nagyon produktív időszakát éli − épp egy nagylemezen dolgozik, közös YouTube-csatornát tervez Petivel, tevékenyeken kiveszi a részét az alapítványok, a Füri ZeneTér és a Woodapest életében, és pszichológia szakra is jelentkezett. Petinél most a zenéé a főszerep: hamarosan újra koncertezhet, ami már nagyon hiányzott az életéből.

The post „Zavar, ha nem ugyanannyiért hívnak el minket” − a Puskás-Dallos házaspár a Forbes Women’s Summiton first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés