:

Átadási letartóztatásba került az argentin válogatott rögbist lelövő francia férfi

Átadási letartóztatásba került az argentin válogatott rögbist lelövő francia férfi
  • 24.hu
  • 25 Mar, 2022
  • Címkék: #

Átadási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék azt a francia férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten a társaival együtt megölt egy argentin válogatott rögbist Párizsban. A 27 éves katonai múlttal rendelkező férfi Ukrajnába indult harcolni, de pár nappal ezelőtt elfogták Záhonyban.

Az RTL beszámolója szerint a párizsi rendőrség őt és a társait gyanúsítja a 42 éves Federico Martin Aramburu március 19-ei agyonlövésével.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a Párizsi Ügyészség bocsátott ki európai elfogatóparancsot a külföldi férfival szemben. A bíróság megállapítása szerint az európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak, a terhelt esetében pedig az úgynevezett megtagadási okok egyike sem állapítható meg.

Kapcsolódó A háborús Ukrajnába indult, miután Párizsban lelőtt egy válogatott rögbist, de csak Záhonyig jutott A francia férfi lelőtte az argentin sportólót, és elmenekült Párizsból, állítólag harcolni indult.

A tárgyaláson a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához és kérte a specialitás szabályainak alkalmazását. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az átadása esetén az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben más büntetőeljárás.

A fentiek alapján a bíróság elrendelte a terhelt átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, amelynek legkésőbb április 4-ig meg kell történnie. Ha a férfit nem veszik át eddig a francia hatóságok, akkor szabadlábra kell helyezni őt..

The post Átadási letartóztatásba került az argentin válogatott rögbist lelövő francia férfi first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés