:

A háború miatt betáraz Európában sugárzás elleni készítményéből egy gyógyszergyártó

A háború miatt betáraz Európában sugárzás elleni készítményéből egy gyógyszergyártó
  • 24.hu
  • 25 Mar, 2022
  • Címkék: #

A Leukine az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) által az akut sugárzási szindróma (ARS) kezelésére jóváhagyott, valamint az EMEA/CPMP iránymutatásában a kén-mustár (HD) gáznak való szisztémás kitettség kezelésére ajánlott készítmény.

Az alapvető gyógyszerek egyik nemzetközi forgalmazója, a Tanner Pharma Group bejelentette, hogy jelentős mértékben megnövelte európai raktárkészletét a Leukine-ből (sargramostim, élesztőgomba eredetű, rekombináns, humán granulocita-makrofág kolóniastimuláló faktor [rhuGM-CSF]). Az intézkedést a Leukine tulajdonosával, a Partner Therapeutics-szel (PTx) együttműködve hajtja végre az Ukrajnában folyó háborúra, valamint az olyan incidensek bekövetkezésének növekvő valószínűségére reagálva, melyek esetén sugárzásnak vagy kémiai anyagoknak való kitettség hatásainak gyors orvosi ellátására lehet szükség.

Az Ukrajnában fennálló háborús konfliktusra reagálva a Tanner hozzájárul az európai felkészüléshez és válaszintézekdésekhez azzal, hogy növeli helyi raktárkészleteit a Leukine-ből, így a készítmény vészhelyzet esetén gyorsan eljuttatható oda, ahol szükség van rá ? nyilatkozta Banks Bourne, a Tanner Pharma vezérigazgatója és alapítója. A gyártó szerint egyedülálló hatásosságú a Leukine, amelyről kimutatták, hogy javítja a túlélést, amennyiben a sugárzásnak való kitettséget követő 96 órán belül, teljesvértranszfúzió nélkül alkalmazzák, rendkívül hatékony ellenszer, és fontos logisztikai előnyökkel rendelkezik egy atomrobbanás esetén. Az európai raktárkészletek növelésével gondoskodunk arról, hogy ha szükség van rá, nagyobb mennyiségű Leukine is gyorsan elérhető legyen ? tette hozzá. (MTI / Business Wire / OTS)

The post A háború miatt betáraz Európában sugárzás elleni készítményéből egy gyógyszergyártó first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés