:

A kormány a koronavírus-hírlevélben magyarázza, miért utasította vissza Orbán Zelenszkij követeléseit

A kormány a koronavírus-hírlevélben magyarázza, miért utasította vissza Orbán Zelenszkij követeléseit

A Kormányzati Tájékoztatási Központ kiküldte legújabb koronavírus-hírlevelét, melyben a 444 szerint többek között arról írtak, Orbán Viktor miért mondott nemet Volodimir Zelenszkijnek, miután az ukrán elnök felszólította, hogy döntse el, kivel van.

A hírlevélben például a következőt olvashatják azok, akik azt hitték, koronavírus-hírlevélre iratkoztak fel:

Volodimir Zelenszkij követelte az energetikai szankciók bevezetését, és arra is kérte Magyarországot, hogy küldjön fegyvereket Ukrajnába. Orbán Viktor miniszterelnök ezeket a kéréseket elutasította. Megértjük, hogy az ukrán államfő az ukrán érdekeket képviseli, de másoknak is meg kell értenie, hogy mi a magyar érdekeket képviseljük. Hiába vannak olyan külföldi és hazai szereplők, akik ezt követelik, mi nem akarunk belesodródni ebbe a háborúba.

A levélben arról is írtak, szerintük miért nem lehet kiterjeszteni a szankciókat az energiahordozókra, majd azzal zárták, hogy „a legfontosabb célunk továbbra is az, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát. Elítéljük az orosz katonai beavatkozást, aggódunk Ukrajna területi épségéért, segítséget nyújtunk a bajbajutottaknak, de nem engedhetjük meg, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg”.

The post A kormány a koronavírus-hírlevélben magyarázza, miért utasította vissza Orbán Zelenszkij követeléseit first appeared on 24.hu.